Caroline Nitter:

Lege slakter «slankekorsett»: - Forkastelig

Kardashian-klanen fikk hard medfart i 2015. Nå har norsk influenser kastet seg på «trenden».

«WAIST TRAINER»: Caroline Nitter, her med kjæresten Cristian Brennhovd, tipset følgerne sine om «slankekorsett». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
«WAIST TRAINER»: Caroline Nitter, her med kjæresten Cristian Brennhovd, tipset følgerne sine om «slankekorsett». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 florerte det av såkalte «waist trainers» i sosiale medier, godt hjulpet av Kardashian-klanen som sverget til korsettene under trening. Ekspertene var kjapt på banen for advare, og det så ut til at det fleste gikk tilbake til å puste med magen igjen.

Men nå har altså tidligere «Ex on the Beach»-deltaker og influenser Caroline Nitter (22) oppdaget innretningen, noe hun gjerne viser fram for sine 75 000 følgere på Instagram.

- Det er ikke noe som gjør deg tynn eller noe sånt, men jeg synes det hjelper med oppblåsthet og holdning og sånt, sier hun.

Nitter sier også at hun gjerne sover med det om natta, da hun synes det er «behagelig». Hun demonstrer også hvordan hun bruker det, og sier følgende:

- Da er det på en måte helt «flatt».

Foto: Skjermdump Instagram Story
Foto: Skjermdump Instagram Story Vis mer

22-åringen hevder at korsettet hjelper henne med å kvitte seg med oppblåsthet under menstruasjon når hun skal ta bilder.

Det får lege og forfatter av boka «Kroppsklemma», Kari Løvendahl Mogstad, til å heve brynene.

- Jeg tenker at dette er ganske forkastelig og en skummel trend på mange måter. Og ikke minst er det skummelt at det er mange unge jenter som sitter og leser slike innlegg og følger disse kontoene på Instagram og liknende medier, sier hun til Dagbladet, og legger til:

KRITISK: Lege og forfatter Kari Løvendahl Mogstad går hardt ut mot waist trainer. Foto: Kari Anne Toth
KRITISK: Lege og forfatter Kari Løvendahl Mogstad går hardt ut mot waist trainer. Foto: Kari Anne Toth Vis mer

- Dette er nok et eksempel på at en del influensere ikke tar ansvar i det hele tatt for hva de legger ut og hvilken påvirkning de har for blant andre unge og sårbare mennesker.

Løvendahl Mogstad sier at det hun bekjent ikke finnes noen positive effekter ved å bruke korsettet, og at Nitter med sin oppfordring bidrar til å nøre oppunder et kroppsideal som går ut på å ha «timeglassfigur».

KORSETT: Kim Kardashian liker å sjokkere, og det gjør hun, nok en gang, på Instagram. Video: Rød Løper Vis mer

Hun forklarer at korsettet på en annen side kan ha flere uheldige og negative konsekvenser, blant annet ved å innskrenke pust og lungekapasitet.

- Hun sier jo til og med at hun bruker det om natta, og dette er rett og slett uforsvarlig, å stå fram på denne måten. Et slikt korsett strammer også inn mageområdet, noe som vil påvirke både fordøyelsen og blodtilførselen i verste fall. Det gir mindre muligheter for organene i magen til å fungere slik de skal, og det er ikke bra for helsa, slår hun fast.

Legen mener at bedre holdning og mindre oppblåsthet er forbigående følelser, og at dette går over så snart korsettet tas av.

- Jeg er ærlig

Nitter har blitt framlagt Løvendahl Mogstads kritikk av Dagbladet, men mener hun bruker waist traineren på en fornuftig måte.

- Jeg opplever at det hjelper mot oppblåsthet for eksempel når jeg har mensen. Den er justerbar og er absolutt ikke et korsett, så jeg føler jeg gjør det på en trygg måte.

FILLERS: Etter at kjæresten Raymond Røskeland var med på «Farmen», er det flere som har lagt merke til Sidney Lunde og utseendet hennes. Nå forteller hun hva hun har gjort og hvor mye det har kostet. Video: Henriette Eilertsen/ Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Alt er skadelig til en viss grad. Det er skadelig å spise for mye, det er skadelig å spise for lite, det er skadelig å se for mye på TV - selvfølgelig er det skadelig med overdreven bruk av waist trainer.

Nitter legger til at hun ikke har fått noen stygge tilbakemeldinger, og tror det handler om hvordan hun opptrer på sosiale medier.

- Jeg deler alt med følgerne mine, jeg er ærlig og sier det som det er. Jeg bruker mye sminke, er operert og bruker waist trainer.

- Ikke normalt

Løvendahl Mogstad anklager også influenseren for å skape kroppspress. Det er hun ikke enig i selv.

- Tingen med kroppspress er at det alltid kommer til å være der. Jeg synes det er helt tullete at «store» jenter liksom skal heies fram, også skal jeg få hat. Jeg syns det skal være plass til meg i samfunnet også.

Samtidig er det en viktig ting Nitter ønsker å få fram:

- Jeg vil understreke at sånn som jeg holder på er ikke normalt, og jeg vil absolutt ikke oppfordre noen andre til å gjøre dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer