LEGGER MODELLYRKET PÅ HYLLA: I et nylig intervju med Good Housekeeping Magazine forteller Chrissy Teigen hvorfor hun velger å slutte som modell. Foto: NTB scanpix
LEGGER MODELLYRKET PÅ HYLLA: I et nylig intervju med Good Housekeeping Magazine forteller Chrissy Teigen hvorfor hun velger å slutte som modell. Foto: NTB scanpixVis mer

Chrissy Teigen:

Legger modellkarrieren på hylla. Nå forklarer hun hvorfor

- Jeg får være mamma.

Norskættede Chrissy Teigen (33) har gjort stor suksess som modell det siste tiåret, men nå kan det se ut til at hun legger modellkarrieren på hylla for godt.

33-åringen er gift med sangeren John Legend (40), og i 2016 kunne det populære paret ønske sitt første barn, datteren Luna (2), velkommen til verden. I mai i fjor ble duoen tobarnsforeldre da lille Miles (åtte måneder) ble født.

Teigen har ved flere anledninger vært åpen om forandringene kroppen går gjennom under en graviditet, noe hun selv jobber med å akseptere. I et nytt intervju med Good Housekeeping Magazine, gjengitt av Female First, snakker hun om nettopp dette.

Lang fartstid

- Hver morgen ser jeg meg i speilet og tenker: «Herregud, hvordan havnet jeg her? Babyen veide to kilo, og jeg gikk opp 30. Det virker rart», forteller hun.

Teigen fastslår at hun synes det er viktig å vise hvordan kvinner har det etter fødsel, og sier at det også er derfor hun har valgt å snakke såpass åpent om sine opplevelser rundt temaet.

POPULÆR: Chrissy Teigen avbildet sammen med modellkollegene Lily Aldridge og Nina Agdal i 2014 - som hun prydet forsiden av Sports Illustrated sammen med. Foto: NTB scanpix
POPULÆR: Chrissy Teigen avbildet sammen med modellkollegene Lily Aldridge og Nina Agdal i 2014 - som hun prydet forsiden av Sports Illustrated sammen med. Foto: NTB scanpix Vis mer

33-åringen gjorde sin debut for det amerikanske magasinet Sports Illustrated i 2010. Før dette var hun blant annet på coveret av Maxim, og i de senere åra har hun vært å se i både Vogue, Glamour og Cosmopolitan.

I intervjuet med Good Housekeeping Magazine forteller Teigen at hun er klar over at kroppen har forandret seg, men at hun i gjengjeld har fått to vakre barn - noe som har fått henne til å innse at hun ikke trenger modelljobben lenger.

Ny epoke

- Jeg trenger ikke å være badedraktmodell lenger. Jeg får være mamma, jeg får lage mat og jeg får møte fantastiske mennesker. Og jeg er glad for at jeg går gjennom denne endringen, konstaterer 33-åringen.

I etterkant av Miles' fødsel har ikke Chrissy og ektemannen vært beskjedne med å dele bilder av sin lille sønn i sosiale medier.

I fjor høst delte 33-åringen også flere bilder av strekkmerkene hun har fått etter graviditeten. Det var mens ekteparet var på ferie med sine to barn at Teigen la ut en en lengre Instagram-historie, der hun viste fram kroppen kun iført en bikinitruse.

- Jeg tipper at disse ikke kommer til å gå bort. Dette er min nye kropp, sa hun, mens hun filmet seg selv.

Teigen delte også sin frustrasjon over det uoppnåelige kroppsidealet som ofte blir presentert på sosiale medier.

- Galskap

- Instagram er galskap. Jeg synes det er fantastisk at folk har drømmekropper og er stolte av å vise dem fram, men jeg vet hvor hardt det kan være å glemme hvordan en normal kropp egentlig ser ut, når det bare er én type kropp som vises fram, skrev hun på Twitter, og fortsatte:

- Jeg kaller heller ikke dette en selvsikker kropp, fordi jeg er ikke der ennå. Jeg er fremdeles veldig usikker. Derimot er jeg glad for at jeg kan få andre der ute til å føle seg bedre i sin egen kropp.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. På kort tid ble superstjerna bombardert med lovord og ros for sin ærlighet og sårbarhet. Flere kunne også si seg enig i det Teigen skrev.