Ørjan Burøe:

Legger pod­kasten på is

Ørjan Burøe og makkeren avbryter prosjektet etter metoo-stormen.

PODKAST-STOPP: Som følge av kritikkstormen mot Ørjan Burøe (44), har han valgt å legge podkasten på is. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
PODKAST-STOPP: Som følge av kritikkstormen mot Ørjan Burøe (44), har han valgt å legge podkasten på is. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i den nyoppstartede podkasten «Pompel og Pilt», med komiker Ørjan Burøe (44) og tv-profil Rune Haraldsen (33), at førstnevnte brøt tausheten om metoo-anklagene for to uker siden.

Uttalelsene skulle på ingen måte forbigå i stillhet, og har resultert i en rekke oppslag om komikeren, så vel som kritikkstormer på sosiale medier - der en stor del av det norske komikermiljøet har ladet våpnene og fyrt av mot kollegaen i åpne kommentarfelt.

Som følge av oppstyret har Burøe og Haraldsen nå valgt å legge podkasten på is.

- Beklager

«Etter massiv og umenneskelig press langt utover dimensjoner overfor Ørjan, så orker han rett og slett ikke fortsette. Noe som er forståelig. Podcasten er lagt ned på is inntil videre. Beklager dette», skriver Rune Haraldsen på podkastens Facebook-side.

Dagbladet har vært i kontakt med Ørjan Burøe, som ikke ønsker å kommentere saken. Rune Haraldsen, blant annet kjent fra en rekke oppussingsprogrammer, er kjent med at Dagbladet omtaler saken - men har ikke besvart våre henvendelser om ytterligere kommentar.

Kritikken mot Ørjan Burøe har som nevnt ikke latt vente på seg de siste par ukene. Unnskyldningen han kom med i podkasten kom nemlig først flere år etter at Stand Up Norge mottok flere varsler mot ham, og mange har reagert på at han fikk tale fritt og uten kritiske spørsmål.

Den første beklagelsen ble av mange oppfattet som en ren provokasjon. I sosiale medier kokte det over av harde utbrudd mot 44-åringen, der det haglet påstander om at Burøe hadde gjort langt grovere handlinger enn bare å flørte.

Avbrøt samarbeid

Dagbladet har forsøkt å stille Burøe en rekke spørsmål om anklagene, men har foreløpig fått lite svar.

Også 44-åringens kone, bloggeren Marna Haugen Burøe, har unngått å ta del i kritikkstormen. Fredag brøt hun imidlertid tausheten, i et kortfattet innlegg på bloggen sin.

- Det er ikke til å stikke under stol at dette er en vanskelig tid for hele familien. De siste dagene har vært en ekstrem påkjenning for oss, og jeg ønsker forståelse for at vi trenger et pusterom, skrev hun.

I helga ble det for øvrig også kjent at Burøes manager, Erland Bakke, har valgt å avbryte samarbeidet med komikeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer