Liv «Hurryliv» Gravdahl:

Legger seg flat: - Et mareritt

Kritikken hagler mot influenseren etter besøket i temaparken.

KRITIKK: Liv Gravdahl har de seineste åra vokst seg en stor følgerskare på Tiktok. Nå får en video flere til å reagere. Foto: Skjermdump Instagram
KRITIKK: Liv Gravdahl har de seineste åra vokst seg en stor følgerskare på Tiktok. Nå får en video flere til å reagere. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

For tida befinner Tiktoker Liv Gravdahl (34), bedre kjent som «Hurryliv», seg på ferie i USA.

I en ny video forteller 34-åringen at hun og familien nylig var på besøk i vannparken SeaWorld i Orlando, Florida.

SeaWorld er en vannparkkjede med fokus på sjøpattedyr. Her settes det opp show med blant annet sjøløver og delfiner for de besøkende.

TV 2 har også omtalt saken.

I FANGENSKAP: Spekkhoggeren Takara ble nylig mor til sin femte kalv på SeaWorld i Texas. Dyrevernsorganisasjonen PETA har bedt SeaWorld om å slippe spekkhoggerne ut i havet. Video: NTB / SeaWorld. Vis mer

Slaktes

I 2013 kom den sterkt kritiske dokumentaren «Blackfish» som handlet om dyras forhold i parken. Siden den gang har flere vært kritiske til Seaworld, og særlig spekkhoggernes levekår har vært heftig diskutert.

I 2016 annonserte direktør for SeaWorld at de skulle slutte å ha spekkhoggere i fangenskap, og at generasjonen som som er der nå vil bli den siste.

- Vi har aldri vært i den parken før, så vi tenkte vi ville ta med ungene og oppleve det, forteller Gravdahl i videoen og legger til:

- Vi så en del på dyrene, og vi alle reagerte veldig på fasilitetene. Vi tenkte at mange av dyrene hadde veldig liten plass å boltre seg på. At dette egentlig bare var et show for at det skal være gøy for mennesker, men ikke at dyrene var tatt like godt vare på som i for eksempel i Dyreparken i Kristiansand, sier hun videre mens hun viser flere videoklipp fra SeaWorld-besøket.

Influenserens besøk i den omstridte parken får flere av følgerne hennes til å se rødt.

Flere påpeker at man burde gjøre undersøkelser på forhånd, og at parkene har vært såpass mye omtalt at man burde visst om dyrenes levekår på forhånd. Kommentarfeltet er i stor grad preget av denne kritikken, men Gravdahl påstår at hun ikke ante noe om dette før familien møtte opp i vannparken.

- Vondt

Overfor Dagbladet forteller hun at hele familien reagerte på dyreforholdene.

- Det var faktisk barna mine på fem, sju og ni år som reagerte på dette først. «Mamma, disse dyrene kan ikke ha det noe bra. De er jo stablet sammen i alt for små basseng». Jo mer vi så, jo vondere var det.

Gravdahl forteller at de aldri hadde vært i parken før, og at hun ønsket å overraske barna.

- Jeg tenkte ikke på å gjøre noe bakgrunnssjekk på dette. Dette er jo en kjent park og har sikkert et godt program, tenkte vi. Billettene til denne parken var også halve prisen av de andre parkene, da var det også inkludert mat. «Et kupp», tenkte vi, men nå forstår vi hvorfor. Etter å ha undersøkt litt i ettertid så ser vi at de har et forferdelig rykte.

BRAST I GRÅT: Liv Gravdahl, kanskje best kjent som Hurryliv fra TikTok, klarte ikke holde tårene tilbake. Foto: Vixen Awards Vis mer

- Jeg angrer

Etter turen valgte influenseren å dele om opplevelsen i sosiale medier, i håp om å kunne forhindre flere fra å dra dit.

- Ellers vil jeg bare si at jeg angrer ikke på at jeg tok familien hit eller at jeg delte det i sosiale medier. Samlet er det nå over 160 000 som har sett disse filmene. Si at 1000 av disse en gang i livet skal til Orlando og hadde tenkt å besøke denne parken, men nå ikke vil.

- Jeg tenker ofte at det finnes en mening med alt. Det at jeg dro dit og fortalte om dette kan forhindre at mange andre gjør det. Mange av følgerne mine sier også at jeg burde sjekket dette og at det er normalt å sjekke alt man foretar seg. Der gjorde dessverre ikke jeg. Det hadde vært utrolig slitsomt å sjekke all historikk til alt jeg foretar meg og kjøper. En handletur i butikken hadde jo vært et mareritt om jeg skulle undersøke hver vare.

Gravdahl understreker at det er fint at man kan lære av hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer