Sverige:

Legger seg flat etter temafest

Den svenske bloggeren og gründeren Katrin Zytomierska (45) feiret bursdagsfesten sin i helga med temaet «pimps & hoes» - som kan oversettes til «halliker & horer». Nå får hun og eksmannen kritikk for sønnenes antrekk.

«PIMPS & HOES»: Den svenske fotografen Bingo Rimér (i midten) blir kritisert for å ha utkledd sønnene sine, som han har med bloggeren og eks-kjæresten Katrin Zytomierska (45), som kvinnelige prostituerte. Foto: Katrin Zytomierska/skjermbilde Instagram

«PIMPS & HOES»: Den svenske fotografen Bingo Rimér (i midten) blir kritisert for å ha utkledd sønnene sine, som han har med bloggeren og eks-kjæresten Katrin Zytomierska (45), som kvinnelige prostituerte. Foto: Katrin Zytomierska/skjermbilde Instagram

Vis mer
Publisert

Kritikken haglet mot bloggeren Katrin Zytomierska (45), eksmannen hennes, fotografen Bingo Rimér (47), og hans nye kjæreste Julia Franzén (32), etter at Zytomierska feiret bursdagen sin med en storslått fest med temaet «pimps & hoes» lørdag.

Årsaken til kritikken er at deres to sønner, på henholdsvis tolv og ni år, var utkledd som kvinnelige prostituerte.

I en uttalelse til den svenske avisa Expressen sier Rimér at han delvis forstår kritikken med at det handlet om «et spill med kjønnsroller».

Bingo Rimér ankom til festen med sin nye kjæreste, bloggeren Julia Franzén (32), og de to sønnene han har med Zytomierska. Alle i familien var utkledd som stereotypier av kvinnelige prostituerte.

- Det er et miljø som en vanlig svensk familie kanskje ikke kan forholde seg til - men det kan jeg forstå, sier han til avisa.

BURSDAG: Katrin Zytomierska (45) feiret bursdagen sin med tema-festen «pimps & hoes». Hun sier til Expressen at hun ikke syntes det er rart at guttene hennes, på tolv og ni år, «var kledd som jenter». Foto: Katrin Zytomierska/skjermbilde Instagram
BURSDAG: Katrin Zytomierska (45) feiret bursdagen sin med tema-festen «pimps & hoes». Hun sier til Expressen at hun ikke syntes det er rart at guttene hennes, på tolv og ni år, «var kledd som jenter». Foto: Katrin Zytomierska/skjermbilde Instagram Vis mer

- Så upassende

Kostymevalget til familien ble kjent etter at Julia Franzén la ut en video på Instagram, som hun seinere har fjernet. I videoen skal hun angivelig ha sittet i en bil med barna iført stay-up-strømper, parykker og leppestift, mens de spøkte med at de var «horer», ifølge Expressen.

Etter at videoen ble publisert, er det flere som har reagert.

GIFT: Realitystjerna Henrik Borg giftet seg med Lisa Anckarman i Sverige, og kan nå avsløre prislappen. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Under et innlegg på Zytomierskas Instagram er det flere som både kritiserer festens tema og barnas antrekk.

«Dette er det mest ekle, mest smakløse, sykeste jeg noen gang har sett. Drømmer jeg?" skrev blant annet influenseren Erica Lindberg i et innlegg på sin egen Instagram-profil.

SIER UNSKYLD: Julia Franzén (32), kjæresten til Bingo Rimér (47), sier mandag at hun forstår meningen med kritikken. Foto: Foto: Pontus Lundahl/TT/NTB
SIER UNSKYLD: Julia Franzén (32), kjæresten til Bingo Rimér (47), sier mandag at hun forstår meningen med kritikken. Foto: Foto: Pontus Lundahl/TT/NTB Vis mer

Oppdratt i det miljøet

Søndag uttalte Zytomierska til Expressen at hun ikke hadde mottatt noe kritikk angående festen, og at hun ikke mener at det er rart at «guttene var kledd som jenter».

Bingo Rimér forteller til avisa at det var barna selv som ville kle seg ut og at de hadde gitt tillatelse til at det ble publisert bilder av dem.

- Barna er oppdratt i det miljøet, de bor i fotostudio og står og poserer hele dagen. De leker med kjønnsroller og sminke, sier han.

Et bilde av Bingo, Julia og barna på parets Instagram-konto ble fjernet søndag ettermiddag. Rimér forklarer til Expressen at de tok avgjørelsen etter de hadde mottatt kritikk, for de var redde for at bildet kunne havne i feil hender.

- Dette vil jeg selvfølgelig ikke, og jeg ser ikke på barna mine fra det perspektivet – så det er vel først når noen påpeker det at jeg reflekterer over det, sier han.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen går det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

- Vi syns det var morsomt

Mandag gikk også Franzén ut på Instagram med en unnskyldning etter helgens festligheter, ifølge Expressen.

- Flere personer har reagert og etter å ha mottatt den konstruktive kritikken har jeg lært hva det betyr og at det var feil. Jeg har nå mer kunnskap og forstår meningen med kritikken, skriver hun på Instagram og fortsetter:

- Vi syntes det var morsomt og modig av guttene å ville kle seg ut som jenter og låne klærne mine. Vi tenkte ikke lengre enn det. Kampen mot pedofile, seksualisering av barn og prostitusjon er utrolig viktig og jeg lover at jeg vil fortsette å utdanne meg mer om det og lære av dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer