Else Kåss Furuseth:

Legger seg flat

Else Kåss Furuseth beskriver sitt eget stunt som «en cocktail av idioti, uvitenhet og ignoranse».

BEKLAGER: Komikeren åpner opp og beklager for kontroversielt stunt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BEKLAGER: Komikeren åpner opp og beklager for kontroversielt stunt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom sin årelange karriere som komiker har Else Kåss Furuseth (43) rukket å begi seg ut på en rekke ulike prosjekter. Tidligere har hun blant annet hatt sine egne talkshow, og hun var også å se i «Torsdag Kveld fra Nydalen».

Nå gir hun ut boka «Jeg burde kanskje sagt nei», og i den forbindelse åpner hun seg blant annet om et tidligere øyeblikk i karrieren som hun ikke nødvendigvis er stolt over.

TV 2 har tidligere omtalt saken.

VONDT: I en konkurranse i «Kongen befaler» er det spesielt to stykker som sliter. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken7 Rød Løper Vis mer

På Instagram har 43-åringen delt en skjermdump fra boka. I bildeteksten forklarer hun at hun ikke kunne skrive boka si uten å ha med det aller verste hun har gjort i livet.

Hendelsen hun sikter til fant sted på TV 2s høstlansering i 2013. Kåss Furuseth stilte opp i en sort parykk og mørk ansiktssminke - også kalt «blackface».

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Else Kåss Furuseth, foreløpig uten hell.

- Oprah har vinklubb og bokklubb og Stedman som av-og-på-partner og Dr. Phil og hele parkettet. Jeg føler det blir veldig frekt og vulgært å si det rett ut at man skal bli Oprah, så jeg prøvde å hinte om det på en smakfull måte, sa hun.

Prinsesse Märtha Louise forteller om livvakt-drama på «Jaget», men vil ikke svare om bryllupet. Kine Falch, som er ansatt i Dagbladet og Se og Hørs «Rød Løper», medvirker i TV-programmet «Jaget». Falch er ikke delaktig i redaksjonelle vurderinger rundt serien. Redaksjonen tar selvstendige redaksjonelle vurderinger. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

Mens salen brøt ut i latter, har komikeren i etterkant blitt kritisert for stuntet.

«Reaksjonene var sterke, og Hannah Wozene Kvam skrev en klok kronikk der hun sa det som burde bli sagt. Hun prøvde å komme meg i møte og skape en dialog, men ble stående alene i dritten fordi jeg var feig og skamfull», skriver Kåss Furuseth på Instagram.

Hun legger til at hun endelig har fått snakket ut med Wozene Kvam.

«Først nå, ti år seinere, har vi tatt praten jeg rømte unna i første omgang. Selv om jeg fortsatt er veldig lei meg for at jeg ikke turte det den gangen, er jeg så glad for at Hannah orket å ta praten med meg nå».

43-åringen beskriver stuntet som «en cocktail av idioti, uvitenhet og ignoranse».

Avslutningsvis beklager hun for hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer