Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lene Alexandra Øien:

Lei av å bli stemplet for fortida: - Virker som jeg ikke har noen jobb

Lene Alexandra Øien (36) skjønner at hun må leve med å få høre om endringsreisene hun har vært gjennom.

MANGE ROLLER: Lene Alexandra Øien (36) har vært gjennom mange endringsreiser siden hun dukket opp i rampelyset på midten av 2000-tallet. Hun mener det er på tide at mediene slutter å omtale henne som tidligere glamourmodell. - Det er tross alt ti år siden jeg sluttet med det, sier hun.Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lene Alexandra Øien (36) har ingen problemer med å snakke om fortida. Hun er bare lei av at folk, og særlig mediene, henger seg opp i den.

- Jeg sluttet som glamourmodell i 2008, og har brukt ti år på å gjøre en endring, forteller hun til Dagbladet.

Se video øverst i saken!

Øien var i begynnelsen av 20-åra da hun dukket opp i offentligheten for første gang, henholdsvis i «Idol» i 2003 og «Robinsonekspedisjonen» året etterpå.

Imageendring

Det var riktignok PR-stuntet hun gjennomførte sammen med Aylar Lie (34) samme år, der jentene påsto overfor pressen at de hadde hatt en het natt med artist Robbie Williams (44), som for alvor trakk Øien inn i medienes søkelys.

De påfølgende åra jobbet Øien altså som glamourmodell, før hun beveget seg over i musikkverdenen og satset på en karriere som sukkerspinnpop-artist.

Så, etter å ha vunnet «Skal vi danse» i 2008 gikk østfoldingen gradvis gjennom en stor imageendring. Silikon og bøylemikrofon var byttet ut med treningstøy og muskler, og brått var Øiens fasade ikke til å kjenne igjen.

VANT: Lene Alexandra Øien var 26 år gammel da hun og dansepartner Tom-Erik Nilsen gikk helt til topps i TV 2s «Skal vi danse».
Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet
VANT: Lene Alexandra Øien var 26 år gammel da hun og dansepartner Tom-Erik Nilsen gikk helt til topps i TV 2s «Skal vi danse». Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet Vis mer

- Selv om jeg har gått videre, vil det fortsatt være noen som lever i fortida, men jeg får daglig bekreftelse på at jeg har gått fra å være «Boobs-Lene», som var kjent for å være blond og dum, til en mer respektert fagperson og livsstilsentreprenør, sa hun til Dagbladet i 2014.

Etter 2008 har hun blant annet utdannet seg til personlig trener og livsstilscoach, gitt ut boka «Bra nok» og startet selskapet LA Lifestyle - der hun hjelper folk til et sunnere liv. De siste åra har hun også mottatt en rekke utmerkelser innen bikinifitness, før hun la konkurransene på hylla etter jul.

2004: Den opprinnelige bildeteksten til dette bildet sier det meste om Øiens imageendring: «Lene Alexandra gjorde ikke en døyt under Robinsonekspedisjonen, og ble utstemt. Nå snakker hun om puppene sine.» Foto: Truls Brekke
2004: Den opprinnelige bildeteksten til dette bildet sier det meste om Øiens imageendring: «Lene Alexandra gjorde ikke en døyt under Robinsonekspedisjonen, og ble utstemt. Nå snakker hun om puppene sine.» Foto: Truls Brekke Vis mer

- Sex selger

Også i kjærlighetslivet har 36-åringen sørget for en rekke overskrifter. Se og Hør gjorde eksempelvis et nummer, i fjor høst, av at Øien hadde vært gjennom ni brudd på fire år - noe som ikke akkurat falt i god jord hos hovedpersonen selv.

At noen overskrifter pirrer mer enn andre, særlig i tabloidpressen, er Øien mer enn klar over.

- Det er vel noe med det at kjærlighet og sex selger bedre enn helse og trening, kanskje, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Det har jeg selvfølgelig full forståelse for, og jeg angrer ikke på noe jeg har gjort. Det handler bare om å bli respektert som menneske. Hvis media hele tida skal fokusere på kjærlighetslivet mitt, og meg som tidligere glamourmodell, virker det jo faktisk som jeg ikke har noe jobb.

«Jeg har ikke funnet meg selv, for sånt tror jeg ikke på.» Lene Alexandra Øien (36)

Livsstilsselskapet LA Lifestyle er blitt en millionbedrift, og som gründer og eier har Øien nok å holde fingrene i. I et stort intervju med Dagbladet lørdag forteller 36-åringen at det etter hvert ble umulig å kombinere de mange rollene hun har i det stadig voksende selskapet, med et liv som profesjonell fitnessutøver.

La om livet

- Man blir egoistisk av ekstrem prestasjon, fordi fokuset ofte blir ensidig. For all del, jeg synes det er dødskult at folk gjennomfører ekstreme ting, men målet mitt i LA Lifestyle har alltid vært å hjelpe mennesker til å få et sunnere liv. Jeg innså vel etter hvert at ekstremsport, etter mitt syn, ikke er helsebringende på lang sikt, forteller hun.

Helsemessige utfordringer var også en årsak til at Øien hoppet av bikinifitness-kjøret. Nå har hun det bedre enn aldri før:

- Jeg har ikke funnet meg selv, for sånt tror jeg ikke på. Derimot tror jeg at vi mennesker hele tida er under utvikling, og jeg er sikker på at det samme gjelder for meg. Akkurat nå er livet veldig, veldig bra, sier Øien, som ble forlovet med kjæresten Karl Erik Overn (29) tidligere i sommer.

Paret planlegger å gifte seg neste sommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media