Bianca Ingrosso:

Lei av corona-kritikk: - Hat

Den svenske influenseren kommer med klar beskjed til sine 1,2 millioner følgere.

LEI: Den svenske influenseren og tv-profilen Bianca Ingrosso (26) er lei av all kritikken hun mottar. Foto: Henriette Eilertsen / Dagbladet
LEI: Den svenske influenseren og tv-profilen Bianca Ingrosso (26) er lei av all kritikken hun mottar. Foto: Henriette Eilertsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 72 200 +499
mutantsmittet1 120
døde 623
påvist smittet 115 000 000+307.2K
døde 2 550 000 +10.3K
Se mer

I helga feiret den svenske influenseren og Bianca Ingrossos (26) bestevenninne, Lovisa Worge (24), bursdagen sin. Dette foregikk med et flertall andre svenske influensere, deriblant Alice Stenlöf (24) og Josefine Caarle (25).

Bursdagsfeiringen fant sted på Resaurant Hallwylska i Stockholm, og det tok ikke lang tid før flere ble gjort oppmerksomme på feiringen, deriblant Aftonbladet.

I løpet av kvelden ble det nemlig delt flere videoer og bilder i sosiale medier, blant annet en video hvor gjestene reiste seg opp fra stolene sine for å danse. Flere av bildene og videoene har i etterkant blitt fjernet fra Instagram.

La seg flat

Kritikken lot ikke vente på seg, og ifølge Aftonbladet mener flere at arrangementet, midt oppi de strenge coronarestriksjonene i Sverige, er respektløs og en hån mot sykehuspersonell.

Worge har i etterkant bedt om unnskyldning, og beskrev selv egen fest som uansvarlig på Instagram.

«Etter i går har jeg fått meg en god tankevekker, og jeg har virkelig tatt til meg all kritikken. Jeg forstår at denne oppførselen er uvitende og uansvarlig. Det er for seint å komme med det, da gårsdagen allerede har skjedd. Men jeg vil virkelig ta affære og lære av dette. Nå og i framtida vil jeg ta et helt annet ansvar og tenke mye mer ansvarlig», skrev Worge søndag, ifølge den svenske avisa.

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Dette er bare hat

Det er imidlertid også rettet kritikk mot Worges bestevenninne og tidligere sjef, Bianca Ingrosso, som nå har valgt å slå tilbake i flere innlegg på Instagram.

«Sykt at man har vært hjemme i over ei uke, og mottatt motbydelige meldinger i fem dager. Dere påstår at det er takket være meg at corona sprer seg, fordi jeg er ute hver kveld», skriver hun innledningsvis, ifølge Expressen.

Ingrosso forklarer videre at hun ikke var til stede på festen i helga.

«Jeg har ligget i sofaen min nesten hver dag siden 22. desember og vært hjemme nesten hver dag siden forrige uke. Helt plutselig kommer det masse tilbakemeldinger om at jeg er ekkel, at jeg burde dø, at jeg er ute og fester, og at jeg er ditt og datt, skriver hun til sine 1,2 millioner følgere, og legger til:

«Nei, dette er ikke konstruktiv kritikk. Dette er bare hat, og jeg tar ikke til meg hat som jeg ikke fortjener. Akkurat nå fortjener jeg ikke dette hatet, og da sier jeg ifra.»

SLÅR TILBAKE: Bianca Ingrosso svarte for seg i flere innlegg på Instagrams historiefunksjon. Foto: biancaingrosso/Instagram
SLÅR TILBAKE: Bianca Ingrosso svarte for seg i flere innlegg på Instagrams historiefunksjon. Foto: biancaingrosso/Instagram Vis mer

- Kan ikke være perfekte

Ingrosso påpeker videre at kritikerne kan legge igjen sine motbydelige ord et annet sted. I nok et innlegg på Instagram Stories tar Ingrosso også opp at hun har fått tilbakemeldinger på at andre mener hun vil at folk skal synes synd på henne.

«Om jeg ville det etter hver gang jeg må tåle ting, hadde jeg vært en psykopat nå».

«Vi kan ikke være perfekte. Det er og kommer for alltid til å være umulig. Vi er mennesker som alle andre, og vi fortjener ikke mer hat enn noen andre bare fordi vi har et yrke hvor andre har gjort det greit å hate og mobbe, for det meste unge kvinner», avslutter hun.

CORONABRÅK: Superstjernen Madonna havnet i hardt vær etter et innlegg på Instagram. Video/foto: Twitter/Instagram/NTB Vis mer

Fikk regjeringskjeft

Bianca Ingrosso fikk for øvrig i fjor kjeft av Sveriges justis- og migrasjonsminister Morgan Johansson (50), etter at hun deltok på en fest i Båstad sammen med flere andre svenske influensere.

Festen ble flittig dokumentert på Ingrossos YouTube-kanal, hvor hun delte videoen med tittelen «Fest med oss i Båstad».

- Det er åpenbart at man har oppført seg på en måte som ikke er passende. Det er dypt upassende om folk er veldig nære hverandre. Det handler også om hvilke signaler man sender til omverdenen, sa Johansson, ifølge Aftonbladet.

REFS: Bianca Ingrosso delte en video på YouTube hvor hun og flere andre svenske influensere festet, danset og klemmet på hverandre. Det fikk hun kjeft for av den svenske regjeringen. Vis mer

I en tekstmelding til Expressen skrev Ingrosso følgende om kritikken:

- Jeg fulgte alle regler som nattklubben hadde. Vi hadde en avstand på minst tre meter per bord, og vi var ikke mer enn ti personer per bord, som er i henhold til reglene.

Videre mente Ingrosso at hun fikk være der hun selv ønsket å være, da hun hadde antistoffer mot coronaviruset.

- Politiet var også der og hadde alt under kontroll, la hun til.

Status vaksinasjon Full oversikt

334 863 (6.2%)i Norge har fått dose nr 1
162 511 (3.03%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer