- Lei innpåslitne mannfolk

Og andre kvinner oppfatter Jakten-Linda som en konkurrent.

Mykere: — Jeg er bestemt, men jeg framstilles som hardere enn jeg er i Jakten.
Mine myke sider? Jo, jeg liker å lage mat og er veldig glad i lys både inne og ute,
sier Linda Bjørnes til God torsdag. Foto: Anita Arntzen
Mykere: — Jeg er bestemt, men jeg framstilles som hardere enn jeg er i Jakten. Mine myke sider? Jo, jeg liker å lage mat og er veldig glad i lys både inne og ute, sier Linda Bjørnes til God torsdag. Foto: Anita ArntzenVis mer

(Dagbladet: God torsdag): -Jeg har vært på tv og er singel. Dermed tar mange menn det som en selvfølge at jeg vil ha kontakt med dem, sier Linda Bjørnes, bedre kjent som Jakten-Linda.

Sesongen er over. Den sluttet med at Linda likevel ikke dro på tur med sin siste frier. TV-bonden følte ingenting for Kjell Åge Solli.

-Han er sikkert drømmemannen for mange. Men det var ingen gnist der. Ikke fra meg. Og ikke fra han heller, sier hun.

Så da TV 2 attpåtil byttet ut ønsket villsvinjakt i Polen med storbyferie i Bremen i Tyskland, sa hun nei takk.

-Når det var feil by og feil kar og jeg måtte ta fri fra jobben, var det rett og slett ikke verdt det.

Innbilske mannfolk Hun har fått 200—300 brev fra menn. Pågangen på Facebook og sms har vært voldsom.

Mannfolkene ser dama med det blendende smilet fra Røra i Inderøy, Nord-Trøndelag, på TV. Så sender de en sms. Mange går rett på sak: «Skal vi møtes? Hilsen Bjørn».

-Menn forventer at de skal få et positivt svar, selv om jeg ikke aner hvem karen er. Akkurat nå er jeg dritt lei karer og mas. Jeg er lei av sms fra menn jeg ikke vet hvem er og ikke ønsker jeg å finne ut hvem de er heller, sier Linda på kjøkkenet sitt, med juleribbe i ovnen.
 
- Gikk i oppussingsfella Gården kjøpte hun i 2009 sammen med sin daværende samboer. Hun ønsket seg et sted der hun kunne drive med hester og hundeoppdrett.  De endte med å totalrenovere hus og gård.

-Vi gikk i den klassiske oppussingsfella. Han jobbet som snekker om dagen og pusset opp om kvelden. Til slutt kastet han nesten opp bare han så gården.

- Sta og egenrådig
Linda er utdannet lærer med spesialutdanning innenfor sosiale og emosjonell vansker, og jobber som lærer på en barnevernsinstitusjon. For å beholde gården på lærerlønning da det ble slutt med kjæresten, bygde hun om fjøset til hundepensjonat.

-Enten det, eller å finne meg en rik mann. Da ble det enklere med hundepensjonat.

Tre hunder, fire hester, to katter, to høner og en hane. Driftige Linda har fått på plass ridebane, walker — en skrittmaskin til hestene — drenering, husene er malt — og så videre. En million i investeringer bare etter hun ble alene om driften. Hun legger ikke skjul på at hun kjører et tøft løp.

-Jeg jobber helt vanvittig mye. Seksti prosent som lærer. Og 100 prosent på gården. Det beste er at jeg bestemmer selv. Friheten. Ja da, jeg er litt egenrådig. Jeg har nok vært litt vanskelig siden jeg ble født, ler hun hjertelig.

Hest i garasjen
Linda er oppvokst i grenda Jådåren nord for Steinkjer med tre yngre brødre. Hun og broren slåss så mye at mora ikke turte å la dem være alene hjemme. En av dem måtte alltid bli med på butikken.

Hun fikk katt da hun var fem, fikk mast seg til egen hest i garasjen da hun var 10, og hund da hun var 13.

-Jeg var typisk hestejente som heller var i stallen med hesten min enn på kafé med venninner.

- Utfordrende kjærester
Venninner ville melde henne på allerede i fjor. Og da hun var like singel i år, var det ingen bønn.

- Jeg trodde jo at jeg kunne møte noen, ellers ville jeg ikke ha stilt opp. Men det er jo så mye som skal klaffe. Jeg er opptatt av kjemi, at det er en gnist. Poenget er ikke om han er høy og mørk, men det må være en x-faktor der.

-Hva slags menn faller du for?

 Dyra på gården:  Linda Bjørnes som var med i årets "Jakten på Kjærligheten" på TV2. Hun bor alene på en gård på Røra i Trøndelag med hester, hunder, katter, høner og gullfisk. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Dyra på gården: Linda Bjørnes som var med i årets "Jakten på Kjærligheten" på TV2. Hun bor alene på en gård på Røra i Trøndelag med hester, hunder, katter, høner og gullfisk. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

-Jeg har nok en tendens til å finne menn som er litt utfordrende...Derfor tenkte jeg at Jakten var et godt utgangspunkt å finne noen med samme interesser som meg. Jeg vet kanskje hva slag type jeg trenger, men det er jo ikke alltid det samme som man blir tiltrukket av.

God på sjekker'n
Da hun bare hadde to friere igjen, skjønte Linda at hun ville forbli singel etter TVprogrammet.
- Så valgte jeg han som jeg trodde ville takle best å bli igjen. Det var litt taktisk.

- Er du god på sjekker'n?

- Ja. Og jeg kan være ganske flørtete. Men det kom nok ikke fram i programmet, jeg var ikke helt meg selv.

Jakten-erfaringen gjør at hun kanskje stiller enda høyere krav til menn.

-Jeg kan i hvert fall ikke ha en som ligger på sofaen eller bare sitter og spiller spill. En mann trenger ikke å dele alle mine interesser. Men han må skjønne hvorfor jeg prioriterer tid og penger på hunder og hester. Men fire hester er kanskje i meste laget. Jeg kan kanskje redusere til tre. Det er ikke verst, det er jo et kompromiss. 

- Ingen romantikk  I Se og Hør har vi lest at sønnen Marcus på 16 år er hennes drømmemann, at hun ikke kan få flere barn og at det skal ha oppstått «bonderomantikk » mellom henne og Jakten-bonden Svein Ragnvald Bøylestad.

-Det er bare tull. Det er absolutt ingenting mellom meg og Svein, sier hun bestemt. 

Se og Hør har også fortalt at hun har en voldsdom fordi hun slo ned ei kvinne på byen i Verdal.

-Det smalt dessverre. Og jeg er jo sterk. Jeg var på feil plass til feil tid. Men jeg har gjort opp for meg og lagt det bak meg.

Er du en hissig type?

-Jeg kan være litt skarp i kommentaren og kan gå litt fort i forsvar. Jeg lar meg ikke bli krenket. Og jeg har temperament, ja. Noen ganger er det negativt. Men det er kanskje også temperamentet som gjør at jeg tør kaste med ut i så mange prosjekter.

Linda forteller at hun har to mottoer hun bruker ofte.  Det ene er «alt er mulig, det umulige tar bare litt lengre tid». Og det andre er «d? e? bærre å bestæm sæ».

- Fryktelig mye mas -Dette er mannen i mitt liv, presenterer Linda i stallen og viser fram La Passion er en svær, hvit, nederlandsk varmblodshest. Hun har tatt opp igjen sprangridning og dressur.

-La Passion er litt nervøs på grunn av en traumatisk fortid. Det blir fort kjedelig hvis ting er for enkle. Det er derfor jeg bare velger vanskelige karer, vet du.

I boksen ved siden av står Finita, en engelsk fullblodshest. Og vis av vis: Sportsponnien Lady og føllet Ice & fire som bare er fire måneder gammelt. På vei ut av stallen blir La Passion urolig og steiler. På himmelen rett over gården flyr en stor ørn med vidstrakte vinger. 

Inne på kjøkkenet forteller hun at hun var ekstremt sliten under og etter opptakene. Det eneste som hjalp var å ri seg en tur i skogen eller å gå på jakt.

-Det har vært fryktelig mye mas. Jeg er lei av oppmerksomheten og lei av karer. Hun framstår som prinsessa som ingen kunne trollbinde.

- Konkurrent for kvinner Flere av frierne har omtalt Linda som selveste drømmedama.

God jul: Jula skal feires sammen med sønnen Marcus (16), faren hans, stemora
og lillebroren. Hun håper på ro og fred etter stor pågang fra media og innbilske
mannfolk.
 Foto: Anita Arntzen
God jul: Jula skal feires sammen med sønnen Marcus (16), faren hans, stemora og lillebroren. Hun håper på ro og fred etter stor pågang fra media og innbilske mannfolk. Foto: Anita Arntzen Vis mer

- Kvinnfolk ser på meg som en konkurrent. For det er ikke så mange damer som har egen gård, jakter og kjører motorsykkel. Og jeg er så pass bestemt og fokusert, at halvparten av mannfolkene backer ut med en gang. De skal være ganske klar over sin egen manndom for å ikke føle seg truet at damer som er litt sterke. 

Hun er blitt kalt «luremus» på nettet og får stadig høre at hun er altfor kresen.

-Ja, jeg er nok kravstor. Jeg stiller høye krav til meg selv og til en partner.

Så er det dem som tror hun var med på «Jakten på kjærligheten» bare for å få gratis arbeidskraft. Mange tror deltakerne tjener fett, men realiteten er at hun tok fri fra jobb uten kompensasjon.

-Typisk jantelov, ikke sant? Jeg hører folkesnakket for meg: «Hu får profilert seg og får kara til å jobbe for seg.  Noen får ordna seg, ja», etteraper Linda på bred trønderdialekt.

-Klar for å møtes? Hun tror at folk glemmer at Jakten er underholdning, skapt for TV.

-Realiteten kan være ganske så annerledes enn det som kommer fram i programmet. 

Hun er glad sirkuset er over. Samme dag, før God torsdag kom til gårds, fikk nok en telefon fra nok en mann. Han lurte nå på om hun var denne dama på TV?  Var det ikke «Farmen» eller noe sånt? Jo da, men hvorfor ringte han? Jo da, forklarte mannen, det hadde seg sånn at dattera hans hadde sett Linda på TV og sagt at han måtte ringe. Han understreket at det var datteras idé å ta kontakt, ikke hans egen. Var hun klar for å møtes eller?

-Stilen fra mannfolkene er: «Her er jeg». Og så skal jeg juble. Men det virker motsatt. Jeg får bare helt nok.  Nå skal jeg ha datingpause. I alle fall til etter jul.
* Dette intervjuet sto første gang på trykk i God torsdag 15. desember 2011.

Hestegal: Linda Bjørnes (37) var hestejente
i oppveksten og har tatt opp igjen
konkurranseridning, sprangridning og
dressur. Her med sportsponnien Lady.
Foto: Anita Arntzen
Hestegal: Linda Bjørnes (37) var hestejente i oppveksten og har tatt opp igjen konkurranseridning, sprangridning og dressur. Her med sportsponnien Lady. Foto: Anita Arntzen Vis mer