Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lene Alexandra Øien og bikinifitness:

Lene Alexandra dropper bikinifitness

- Akkurat nå ser jeg ikke helt meningen med det.

IKKE MER AV DETTE: Lene Alexandra Øien opplyser på Instagram at hun er ferdig som bikinifitnessutøver. Her fra en konkurranse fra Los Angeles i 2016, der hun stakk av med både gull- og sølvmedaljen. Foto: Se og Hør
IKKE MER AV DETTE: Lene Alexandra Øien opplyser på Instagram at hun er ferdig som bikinifitnessutøver. Her fra en konkurranse fra Los Angeles i 2016, der hun stakk av med både gull- og sølvmedaljen. Foto: Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste årene har tv-profil og tidligere modell Lene Alexandra Øien (36) gjort trening og kroppsbygging til sin store lidenskap. Ved siden av å starte trenings- og kostholdskonseptet LA Lifestyle, har 36-åringen satset beinhardt på bikinifitness.

Som utøver har Øien hentet hjem flere topplasseringer på konkurransenivå, og vært frampå i å fronte den til tider omdiskuterte livsstilen.

Nå gjør østfoldingen derimot en helomvending, og legger bikinifitness på hylla.

- Enormt egoistisk

I et langt Instagram-innlegg skriver Øien at hun har mistet motivasjonen til å fortsette.

«Akkurat nå ser jeg ikke helt meningen med det. Jeg konkurrerte først og fremst for å lære. Etter to år med konkurranse, fem kilo tyngre i muskler og fire pokaler og pallplasseringer, føler jeg at jeg har lært nok til at jeg ønsker å bevege meg ut av fitnessmiljøet», skriver 36-åringen.

Videre forklarer den tidligere «Skal vi danse»-vinneren at hun, på bakgrunn av flere ting, ikke ønsker å opprettholde det strenge treningsregimet og livsstilen som kreves for å konkurrere på toppnivå.

«Det ville krevd at jeg ble enormt egoistisk og det ønsker jeg ikke bli. Det vil dessuten ikke være bra for helsen min å fortsette med tanke på min hektiske hverdag som coach og leder i @teamlalifestyle. Jeg har måttet ta et valg av respekt for de rundt meg som jeg er glad i og jobber med. De er viktigere», skriver hun.

Saken fortsetter under bildet.

KREVENDE: Lene Alexandra Øien har lagt ned mye arbeid i bikinifitnesskroppen. Her fra norgesmesterskapet i fjor. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
KREVENDE: Lene Alexandra Øien har lagt ned mye arbeid i bikinifitnesskroppen. Her fra norgesmesterskapet i fjor. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Kroppslig forvandling
​Øien erkjenner samtidig at både «digg mat» og sosial omgang har gått på bekostning av fitness-livet. Det ønsker hun nå å endre på.

36-åringen har gjennomgått store kroppslige forandringer etter at hun gikk fra platinablond sanger med sukkerspinnlåta «My Boobs Are Okay» (2008), og til aktiv fitnessutøver i 2015.

Selv om Øien tidligere har sagt at fitnessmiljøet «er som å komme hjem», har hun ikke lagt skjul på utfordringene som følger med. Da Se og Hør snakket med henne for halvannet år siden, pekte hun på at fitness ikke er for alle.

TOPPTRENT: Lene Alexandra Øien under Vixen Blog Awards i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TOPPTRENT: Lene Alexandra Øien under Vixen Blog Awards i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Det er for spesielt interesserte, og krever mye disiplin og struktur. Det er en stor utfordring for mange å skulle gå opp og ned i vekt slik vi gjør i forhold til konkurransene. Noen går opp ti kilo bare en uke etter konkurranser, og det kan være en påkjenning mentalt, uttalte hun den gang.

GJENNOMTRENT: - Jeg har bedre rumpe nå enn da jeg var 16, det er jo helt sykt at det går an, sier Lene Alexandra om seg selv etter lang tid med beinhard trening. Vis mer

Slo tilbake mot fitness-kritikk

Gjennom sin karriere som fitnessutøver har Øien også måttet tåle kritikk for ​det hun gjør med kroppen. Blant annet sa blogger Julianne Nilsen til «God kveld Norge» i 2016 at hun «nesten ville sammenlikne det med en slags spiseforstyrrelse».

- Det er alltid folk som skal mene noe. Særlig i Norge som er jantelovens land. Jeg tenker at det er lov å være annerledes og det er det vi ønsker å ha fokus på. Mennesker bør bli flinkere til å gi hverandre komplimenter i stedet, fortalte Øien til Dagbladet etter kritikkstormen.

36-åringen har tidligere vært åpen om veggen hun møtte etter «Skal vi danse»-seieren i 2008, der stempelet som glamourmodell og «Boobs»-Lene var vanskelig for henne å akseptere.

Fra God Kveld Norge på TV 2 Vis mer

- Jeg brant meg ut etter å ha forsøkt å leve opp til mitt ideal den gangen, og drømmekvinnen «Pamela Anderson», som gjorde at jeg ble sengeliggende. Det har vært en lang endringsreise for å bygge opp min indre styrke og ikke minst det å lære meg å stille mer realistiske krav til meg selv som jeg kan leve med, fortalte hun til Se og Hør i 2016.

I sitt siste Instagram-innlegg opplyser Øien at hun framover skal prestere på «litt andre arenaer» enn fitness-scenen, og fokusere for fullt på jobben som livsstilscoach.

VANT: Lene Alexandra stakk av med seieren i TV 2s danseprogram i 2008. Video: DagbladetVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!