FITNESSKRITIKK: Lene Alexandra Øien mener det er for mye jantelov i Norge, og at vi heller bør være flinkere ti å gi hverandre komplimener. FOTO: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
FITNESSKRITIKK: Lene Alexandra Øien mener det er for mye jantelov i Norge, og at vi heller bør være flinkere ti å gi hverandre komplimener. FOTO: Tor Gunnar Berland / Stella PicturesVis mer

Lene Alexandra Øien langer ut mot fitness-kritikken

- Det er alltid noen som skal mene noe i jantelovens land. 

De siste årene har Lene Alexandra Øien gjort suksess som fitnessutøver og personlig trener. I januar stakk hun av med både gull- og sølvmedalje i bikini-fitnesskonkurransen «Ironman Naturally» i Los Angeles.

Øien har gått gjennom en stor forandring de siste årene, fra imaget som platinablond sanger med låten «My Boobs Are Okey», til fitnessutøver. Men det har ikke bare vært enkelt, og Øien har måttet tåle kritikk for både sporten og det hun gjør med kroppen. Blant annet sa blogger Julianne Nilsen til «God kveld Norge» at hun nesten ville sammenligne det med en slags spiseforstyrrelse.

Øien er grundig lei fitnesskritikken, og hun mener Norge er et jantelov-land hvor vi heller burde heie hverande fram.

- Jantelovens land

- Det er alltid folk som skal mene noe. Særlig i Norge som er jantelovens land. Jeg tenker at det er lov å være annerledes og det er det vi ønsker å ha fokus på. Mennesker bør bli flinkere til å gi hverandre komplimenter i stedet, sier hun til Dagbladet.

Hun legger til at hvis man prøver å stikke hodet fram i Norge er det mange som står klare til å si noe negativt.

- Da er det en ekstra prestasjon å gjøre det, og det står det respekt av, sier Øien.

Trener et fitnessteam

Nå driver Øien et fitnessteam på femten jenter, fra 18 til 43 år, som jobber frem mot NM i oktober. Dette er blitt Øiens store lidenskap.

- Det er kjempespennende. Vi jobber både med indre og ytre styrke, med alt det innebærer. De er helt rå, sier hun.

Tidligere i år sa Øien til Dagbladet at da hun vant «Skal vi danse» i 2008, klarte hun ikke å glede seg over det.

- Jeg strebet etter perfeksjonisme og fokuserte bare på feiltrinn, selv da jeg fikk 10-ere av dommerne. Det tok knekken på meg, sa hun.

- Men å komme inn i fitnessmiljøet, føles som å komme hjem. Det er dette jeg vil. Det er dette jeg brenner for, la hun til.