Lene Alexandra slukker lyset

I verdens største klimakampanje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lørdag mellom 20.30 og 21.30 slukkes lyset i tusenvis av byer verden over i verdens største klimakampanje, Earth Hour.

WWF-blogger Maria Waag har snakket med norske kjendiser som slukker lyset på lørdag. Både Lene Alexandra Øien, Erling Lae, Egil Drillo Olsen og damelandslaget i hockey har planer om å delta.

Se videobloggen over.

- Opptatt av miljø- Jeg er tilhenger av Earth Hour fordi det er en konkret begivenhet. Det å markere klimaproblematikken ved å få privatpersoner, virksomheter, myndigheter og organisasjoner til å slå av elektrisk lys i én time er en god form for bevisstgjøring.

- Miljøspørsmål generelt og global oppvarming spesielt opptar meg. Jeg er svært positiv til at Norge i år skal delta på Earth Hour og at klimasaken får den oppmerksomheten den fortjener, sier Lene Alexandra Øien til Dagbladet.no.

Lysslukkingen på lørdag er en symbolsk handling.

- Poenget med Earth Hour er å gi et signal til verdens ledere om at vi ønsker en mer ansvarlig klimapolitikk, sier prosjektleder Ina Toften i WWF, som står bak kampanjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer