Lene Marlin: - Jeg prøvde å ta mitt eget liv

Artisten åpenhjertig i Aftenposten-kronikk.

ÅPENHJERTIG: Artist Lene Marlin.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ÅPENHJERTIG: Artist Lene Marlin. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I en kronikk publisert på både Aftenposten.no og Lene Marlins Facebook-side i kveld, forteller artisten åpenhjertig om tunge tider.

• Lene Marlin hylles for åpenheten.

Hun hadde egentlig bestemt seg for at hun aldri skulle snakke om det offentlig, skriver hun innledningsvis i Aftenposten-kronikken, men etter flere år har hun innsett at hun «aldri helt blir ferdig med det» og vil bære det med seg livet ut.

«Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset».

- Helt utstlitt 34-åringen brakdebuterte med låta «Unforgivable Sinner» i 1998. Den gang var Tromsø-jenta bare 18 år gammel.

I kronikken forteller artisten om en kveld da hun var i 20-åra, og ble liggende i timesvis på et kjøkkengulv, sliten og forgrått.

«Jeg var helt utslitt. Men jeg hadde forsonet meg med at dette kom til å bli min siste kveld. Jeg skrev avskjedsbrev, overraskende kald og rolig. Jeg ville virkelig dø den natten. Da øynene lukket seg, var det liksom greit. Men flere timer etterpå våknet jeg. Helt forvirret, og med en forferdelig smerte. Jeg hadde ikke nok krefter til å prøve igjen. Som var ironisk; jeg var for svak til å dø.»

På sin offentlige Facebook-side, skriver Lene Marlin at hun lenge har tenkt å publisere disse tankene, og håper at hun nå kan være til hjelp.

«Det kan være vanskelig å la noen se bak fasaden, å gjøre seg selv sårbar. Men hjelpe meg hvor godt det er også! Jeg har hatt noen svært tunge perioder i livet. Men heldigvis gjorde jeg noen endringer. Det er jeg utrolig glad for i dag!», skriver hun.

Dagbladet har mandag kveld vært i kontakt med Lene Marlins manager Jan Erik Haglund, som sier at artisten ikke har noen ytterligere kommentarer, utover det hun har skrevet i kronikken.

- Ble svart Da Dagbladet møtte den profilerte og bejublede artisten i fjor i forbindelse med deltakelsen i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», fortalte hun om sine mørkere dager.

- Jeg mista helt lysten til å skrive musikk. Alt det jeg pleide å skrive om, alt det normale i livet som jeg brydde meg om, livet besto jo ikke lenger av det. Jeg forsto at jeg måtte ta noen valg, som mange vil synes er rare, men som var enormt viktige for meg. Kravene til det livet jeg ønsket, innebar noe helt annet en hvordan det var i etterkant av den første plata, sa hun til Dagbladet.

Lene Marlin snakket åpent om de tyngre dagene da hun deltok i programmet:

- Det er grenser for hvor mye en person kan tåle etter hvert. Man prøver å ikke falle ned i den litt mørke gropa, men for meg ble det jo... Det ble svart, sa hun i programmet.

Til Dagbladet utdypte hun:

- Jeg var hjemme, stort sett. Og holdt meg inne. Jeg vet at det satt en fotograf utenfor leiligheten min, jeg tror han satt der i to tre uker, og jeg kom ikke ut. Da tror jeg kanskje han fant ut det, han også, at jeg ikke akkurat var i det sosiale hjørnet. Det er lange perioder som her helt borte fra hukommelsen. Jeg klarer ikke huske noen ting, og det er jo litt rart. Men det kommer kanskje tilbake, sa hun og la til at hun mente hun hadde kommet sterkere ut av det.

Lene Marlin er i dag forlovet med skuespiller Kåre Conradi, som hun har vært kjæreste med siden 2008.