Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Leonard Cohen

Leonard Cohen (82) er død

- Vi har mistet en av musikkens høyest elskede artister.

GIKK BORT: Den kanadiske musikeren Leonard Cohen er død. Cohen ble 82 år gammel. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Den kanadiske musikeren Leonard Cohen er død. Det melder plateselskapet hans via Cohens offisielle Facebook-side.

- Vi har mistet en av musikkens høyest elskede artister, står det i meldingen.

Det vil bli holdt en minnestund for Cohen i Los Angeles, skriver plateselskapet. Familien har bedt om å få fred til å sørge over sangeren, men sønnen Adam Cohen sier følgende ifølge NPR:

- Min far døde fredfullt i sitt hjem i Los Angeles, vel vitende om at han hadde gjort ferdig et av sine største verker. Han skrev helt inn i det siste med sin unike humor, sier artistens sønn.

Solgte 11 millioner plater

Cohen ble født i 1934 i Montreal og ga ut sin første diktsamling allerede som 21-åring. På slutten av 60-tallet begynte han med musikk profesjonelt.

Debutalbumet «The Songs Of Leonard Cohen» kom i 1967.

Han har gitt ut flere studioalbum og solgt omkring 11 millioner av platene sine over hele verden.

Skrev låter til norsk kvinne

Blant Cohens mest kjente låter er «Hallelujah», «Suzanne» og «So Long Marianne». Sistnevnte låt ble skrevet som en dedikasjon til norske Marianne Ihlen.

Ihlen var først gift med dikteren Axel Jensen, og så i en seksårsperiode kjæreste med Cohen.

Sistnevnte skrev også «Bird on the Wire» til den norske kvinnen, og de to forble venner fram til hun døde i august i år.

Hyllet Cohens siste album

Cohen ga ut sitt siste album i oktober under tittelen «You want it darker». Albumet fikk svært gode kritikker fra flere aviser, deriblant The Guardian og Dagbladet.

- Dette er et album som nærmer seg stillheten. Selv døden blir vakker når Cohen synger om den, skrev Dagbladet anmelder om plata.

I The Guardian fikk utgivelsen fem av fem stjerner.

- Han høres klok og ærlig ut, og på tross av at han er sliten, så er Cohen full av liv, står det i den britiske avisas anmeldelse.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media