Rose McGowan:

Leste valgresultatene - brakk armen

Den frittalende skuespilleren Rose McGowan hevder hun brakk armen da hun leste gårsdagens foreløpige resultater i presidentvalget i USA.

BEINBRUDD: Skuespiller Rose McGowan brakk armen da hun leste valgresultatene. Foto: Paul Grover/REX/ NTB
BEINBRUDD: Skuespiller Rose McGowan brakk armen da hun leste valgresultatene. Foto: Paul Grover/REX/ NTB Vis mer
Publisert

Presidentvalget i USA har vist seg å bli litt av en thriller. Fredag morgen har Donald Trump (74) 214 valgmenn, mot Joe Bidens (77) 253. For å bli president må kandidaten nå 270 valgmenn.

Det er liten tvil om at det er knyttet stor spenning verden over til hvem som får bo i Det hvite hus de neste fire åra.

Skuespilleren Rose McGowan (47), blant annet kjent fra tv-serien «Charmed», er blant dem som følger ihuga med på USA-valget.

Det skulle derimot vise seg at de foreløpige valgresultatene var mer sjokkerende for henne enn hun hadde ventet seg, da hun brakk armen som følge av å ha lest resultatene torsdag kveld.

IMPONERER: Barack Obama skulle bare hjelpe Joe Biden i valgkampen, når går denne videoen viralt av den tidligere presidenten. Foto: @barackobama/Instagram. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Ulykkesfugl

Nyheten deler hun på Instagram til et bilde av seg selv fra sykehussenga i Mexico. På bildet kan man se McGowans venstre arm i gips.

«Å lese amerikanske valgresultater mens du er i trappa = beinbrudd», skriver skuespilleren til bildet.

47-åringen benytter også anledningen til å snakke om helsetjenester i USA, og påpeker at det kostet henne 250 amerikanske dollar for besøket på legevakta i Mexico, mens det i California sannsynligvis ville det kostet 10 000 amerikanske dollar for samme besøk.

Det kan se ut til at skuespilleren har flyttet til Mexico midt under pandemien. Siden juli har hun nemlig delt flere bilder av seg selv i sosiale medier hvor hun har befunnet seg i Mexico.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

- Vær din egen hær

I går delte skuespilleren for øvrig et lydklipp av seg selv på Twitter hvor hun snakket til det amerikanske folket, som er engstelige for utfallet av presidentvalget.

I Twitter-innlegget skrev hun følgende:

«Dere er redde. Og det har dere rett i å være. Det vil bli menneskelig skade. Grav dypt i tapperheten deres, pust dypt og mestre følelsene deres. Hjelp andre først. Kandidatene vil ikke adressere dette. Det er mye som er skjult for dere. Vær din egen hær».

Den et minutts lange talen begynte med at skuespilleren uttalte at hun står i frykt med alle amerikanere, ifølge Fox News.

«Over hele verden, og i kveld, spesielt i USA, vil det være vanskelig. Det er vanskelig, men ut av dette kan det oppstå et nytt system», uttalte hun.

Skuespilleren fortsatte med å oppmuntre tilhengerne sine til å heller gå for «game-changers», framfor å stemme på Biden eller Trump.

VEKKER OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Frittalende

Skuespilleren har tidligere kritisert både Joe Biden og Donald Trump. I august delte hun blant annet en rekke kritiske Twitter-innlegg hvor hun gikk hardt ut mot Biden og det demokratiske partiet.

«Dere er mørkets sesong. Dere er monstre. Dere er svindlere. Dere er løgnen», skrev hun den gang.

«Hva har demokratene gjort for å løse noe? Hjulpet de fattige? Nei. Hjulpet mørke mennesker? Nei. Stoppet politiets brutalitet? Nei. Hjulpet alenemødre? Nei. Dere har ikke oppnådd NOEN TING! Hvorfor stemte folk på Trump? På grunn av dere, motherfuckers», fulgte hun opp med i et nytt Twitter-innlegg.

I 2016 gikk hun derimot hardt ut mot Trump og beskyldte ham for å forårsake sykdom i hele verden. Det gjorde hun i et åpent brev på Facebook, ifølge People.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I brevet ga skuespilleren Trump og en rekke amerikanske tv-nettverk skylda for å ha holdt mennesker som gisler, og utsatt dem for sykdom.

«VI BLIR FORGIFTET. Vi, publikum, blir syke av et stadig større angrep på vår rett til å leve et sunt og fritt liv», var blant det hun skrev i brevet.

Videre mente McGowan at offentligheten blir holdt som gisler, og at de utsetter dem alle for sykdom.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer