Prins Harry og Chelsy Davy:

Lette etter abort og sykdommer

En privatetterforsker innrømmer at han snoket litt vel mye i prins Harrys eks privatliv.

GRANSKET: Chelsy Davy, som var i et forhold med prins Harry i flere år, ble nøye gransket av privatetterforskere. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
GRANSKET: Chelsy Davy, som var i et forhold med prins Harry i flere år, ble nøye gransket av privatetterforskere. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lenge før hertuginne Meghan (40) kom inn i bildet, var vår alles «partyprins», prins Harry (37), i et årelangt forhold med forretningskvinnen Chelsy Davy (36).

Paret traff hverandre i 2004, og hadde et hyppig omtalt av-og-på-forhold helt fram til sommeren 2011. Da la prinsen lokk på forlovelsesspekulasjonene som hadde svirret, ved å erklære at han var «100 prosent singel».

Nå innrømmer en privatetterforsker, som den gang var innleid av media, at han flere ganger gjennom åra de var et par gikk langt over grensa hva gjelder Davys privatliv.

TO ÅR GAMMEL: Mens prins Harry fulgte med på volleyballkampen, ble fristelsen for stor for to år gamle Emily Henson. Hun forsynte seg av prinsens popcorn. Slik reagerte Harry. Video: CNN / Foto: Shutterstock Vis mer

- Overvåket telefonen

Det er i BBC-dokumentaren «The Princes and the Press» at Gavid Burrows beklager seg for oppførselen, ifølge BBC.

- Jeg var en del av en gruppe mennesker som frarøvet Harry hans normale tenåringsår, sier Burrows i dokumentaren, og innrømmer at media oppførte seg «nådeløse» på 2000-tallet.

Han forteller videre at redaktører omtalte prinsen som «den nye Diana», og at de forsøkte å grave fram historier om ham gjennom Davy.

- Det var mye telefonsvarer-hacking på gang, det var mye overvåking av telefonene hennes. Chelsy pleide å skryte til vennene sine om at hun skulle møte ham.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

- Ønsket ikke medias gransking

I tillegg til å grave i Davys tidligere forhold, innrømmer Burrows også at han gravde i hennes legejournaler for å finne ut om hun var smittet av noen seksuelt overførbare sykdommer eller om hun hadde gjennomført noen aborter.

Burrows forteller at han er lei seg for oppførselen sin, og at han oppførte seg som han gjorde fordi «han var grådig, likte å ta kokain og levde i en falsk tilstand av storhet».

AV-OG-på: Chelsy Davy og prins Harry var i et forhold mellom 2004 og 2011. Her avbildet i 2009. Foto: Eddie Keough / Reuters / NTB
AV-OG-på: Chelsy Davy og prins Harry var i et forhold mellom 2004 og 2011. Her avbildet i 2009. Foto: Eddie Keough / Reuters / NTB Vis mer

- Når du dater eller vurderer å gifte deg med en kongelig, er granskingen du må tåle enorm. Harrys tidligere forhold med Chelsy Davy og Cressida Bonas - en del av grunnen til at ingen av dem tok forholdet hele veien var fordi de ikke ønsket å takle medias gransking, uttalter The Sunday Times' redaktør Roya Nikkhah i dokumentaren.

PRØVER SEG: Selv om det var verdensdagen for mental helse Prins Harry og Ed Sheeran først og fremst skulle belyse, hadde sangeren også et annet tema han ønsket å sette fokus på. Video: Instagram/sussexroyal /Rød Løper Vis mer

Private

Prins Harry fant lykken på ny med Cressida Bonas (32) kort tid etter bruddet med Davy. Det var prinsesse Eugenie (31) som først introduserte ham for skuespilleren i 2012.

De to ble fotografert sammen utallige ganger, på alt fra sportsarrangementer til ute på byen. De var imidlertid svært private rundt forholdet, og uttalte seg aldri direkte om romansen.

Etter to år som kjærester, tok de i 2014 avgjørelsen om å gå fra hverandre.

Både Davy og Bonas var gjester i prinsens bryllup med hertuginne Meghan i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer