Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen:

Letter på sløret om av-og-på-forholdet

- Jeg kunne begynne å grine hvor som helst, forteller Janne Formoe.

SNAKKER OM BRUDDET: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen sammen i 2006. Søndag kveld snakker hun ut om forholdet i «En kveld hos Kloppen». Foto: Liv-Randi Lind / Dagbladet
SNAKKER OM BRUDDET: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen sammen i 2006. Søndag kveld snakker hun ut om forholdet i «En kveld hos Kloppen». Foto: Liv-Randi Lind / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lenge var skuespiller Janne Formoe (42) i et av-og-på-forhold med musikk-mogul Jan Fredrik Karlsen (44).

Formoe og Karlsen traff hverandre for første gang under innspilling av TV 2-programmet «Senkveld» i 2004, og fant raskt tonen. I 2007 fridde Karlsen til Formoe, men fire måneder seinere var det slutt på romansen og forlovelsen ble brutt.

VELOMTALT PAR: Jan Fredrik Karlsen og Janne Formoe nektet å gi opp kjærligheten. Her sammen på lanseringsfest i 2006. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
VELOMTALT PAR: Jan Fredrik Karlsen og Janne Formoe nektet å gi opp kjærligheten. Her sammen på lanseringsfest i 2006. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Noen måneder senere fant paret, som har datteren Felicia (12) sammen, tilbake til hverandre, men igjen tok forholdet slutt.

- Tabloid, flau greie

Sagaen fikk omsider en ende i 2015, da paret hadde gått fra hverandre fire ganger. Da erkjente Formoe at det var slutt for siste gang.

42-åringen åpner seg om det humpete kjærlighetslivet overfor TV 2-profil Solveig Kloppen i kveldens program av «En kveld hos Kloppen», der sistnevnte inviterer et knippe kjendiser hjem til seg.

Der forteller Formoe blant annet om tida da det stormet som verst.

- Det blir en tabloid, litt flau greie. Det virker så surrete, men så handler det egentlig bare om å ville få til kjærligheten, forteller hun i programmet.

«Neste sommer»-skuespilleren forteller videre at hun skammet seg veldig over situasjonen, og at hun ikke klarte å kontrollere følelsene sine.

ÅPNER OPP: Janne Formoe forteller åpenhjertig om bruddet med Jan Fredrik Karlsen til Solveig Kloppen. Foto: TV 2
ÅPNER OPP: Janne Formoe forteller åpenhjertig om bruddet med Jan Fredrik Karlsen til Solveig Kloppen. Foto: TV 2 Vis mer

Følelsesvrak

- Det var kjempetøft, og jeg synes det var helt forferdelig skamfullt. Jeg kunne ha flere perioder hvor jeg ikke klarte å styre meg, og kunne begynne å grine hvor og når som helst. Det var rart å ikke ha kontroll, men jeg var veldig lei meg over alt som hadde gått i grus, forteller hun åpenhjertig.

Formoe forklarer også at hun gjerne ville få det til å fungere med Karlsen, både for kjærligheten og for datteren, at hun derfor ga forholdet mange sjanser.

- Det skammer jeg meg ikke for lenger, det er jeg stolt over.

Videre forteller 42-åringen at hun valgte å fleipe om de mange bruddene, i stedet for at hennes venner og bekjente skulle gjøre det. Hun sier videre at hun var klar over at folk mente de var «surrete», og vitset heller om det selv.

Ny kjæreste

- Men man går jo hjem og griner og er lei seg.

I dag har derimot Janne Formoe og Jan Fredrik funnet kjærligheten på ny med hver sin partner. Skuespilleren forklarer at hun er god venn med eksen i dag, og at de samarbeider godt.

42-åringen har tidligere vært åpen om at hun syntes det var vanskelig å innse at hun måtte gi opp forholdet.

- Jeg skammet meg over at jeg ikke fikk forholdet til å fungere. Men jeg tenker ikke lenger at jeg ikke er like mye verdt fordi jeg ikke fikk det til, sa Formoe til Dagbladet Magasinet i mars 2014.

KJENT IGJEN: Janne Formoe forteller om den gangen hun ble gjenkjent hos gynekologen i Asbjørn Brekkes julestudio. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!