ÅPNER OPP: Artist Astrid S er ofte svært privat når det kommer til kjæresten, men snakker svært åpent om ham i en ny podkast. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ÅPNER OPP: Artist Astrid S er ofte svært privat når det kommer til kjæresten, men snakker svært åpent om ham i en ny podkast. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Astrid S

Letter på sløret om kjæresten

Det tok nesten fire måneder før Astrid Smeplass og kjæresten kysset.

Sangstjerna Astrid Smeplass (21) kunne i fjor avsløre overfor VG at hun hadde blitt kjæreste med den NM-vinnende kajakkpadleren Per Christian Wessel.

Da 21-åringen nylig gjestet podkasten «Ida med hjertet i hånda», med programleder Ida Fladen (32), fortalte hun åpenhjertig om intimgrensene sine, og om hvordan kjæresten har endret henne.

I podkasten forteller popstjerna at det står veldig bra til med kjærligheten, og at hun og Wessel har det veldig fint sammen. Likevel legger hun ikke skjul på at hun i perioder kan være vanskelig å være sammen med, på grunn av sitt hektiske liv.

- Gått flere måneder

Smeplass sier at det fort kan bli intenst i perioder hvor hun jobber med å gi ut ny musikk, og at hun som konsekvens av dette kan få enkelte humørsvingninger.

Hun har heller ikke alltid vært like frampå eller selvsikker som hun virker nå. Spesielt har hun hatt problemer med intimsoner tidligere.

Se dette innlegget på Instagram

Happy valentines to my valentine. I like you alot!

Et innlegg delt av Astrid_S (@astridsofficial)

- Det har hendt at jeg har datet folk som jeg har vært veldig glad i, så har det gått noen måneder før vi har holdt hender og i det hele tatt tatt på hverandre, også har jeg ikke klart å forklare at jeg synes det er vanskelig og noe jeg trenger å ta i mitt tempo, røper hun.

På spørsmål fra Fladen om hvorfor hun synes det er så skummelt med intimkontakt, svarer artisten at det er fordi hun føler hun mister kontrollen. Hun må like en gutt veldig godt før hun eksempelvis aksepterer at ei hånd plasseres på låret.

Intimgrensen har gjort at hun føler seg annerledes, fordi artister rundt henne ofte er veldig avslappet, viser hud og kan være seksuelle. Dette er noe Smeplass selv har et stort ønske om å kunne være, mye fordi hun synes det er kult og befriende å se artister gjøre hva de vil, forteller hun i podkasten.

SKAL VI DANSE: Dagbladet møtte Astrid S da hun var på finalen av «Skal Vi Danse» i 2013. Den nå store og kjente, norske stjerna forteller om coverlåter på YouTube, en tid før hun ble en internasjonal hit. Video: Dagbladet Vis mer Vis mer

- Han tar det i mitt tempo

Til tross for den strenge intimgrensen til sangstjerna endte hun likevel opp med kjæreste. I podkasten røper hun hvordan paret møttes for første gang.

- Vi møttes gjennom en felles venn, da vi var på kino. Jeg husker at vi var venner en stund, noe som sikkert hjalp før de romantiske følelsene kom inn i bildet og vi skjønte at her er det kanskje noe, sier hun, og fortsetter:

Astrid S ble rørt til tårer av Spellemannprisen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi var mye sammen og gjorde masse ting sammen. Han presset meg aldri til å være intim, og det tror jeg er en av de første gangene jeg har opplevd at noen virkelig leser meg så godt og skjønner med en gang at «det her synes Astrid er litt vanskelig, og derfor tar jeg det i hennes tempo», forteller hun.

Selv om det føles riktig med Wessel, røper hun likevel at det tok flere måneder før de kysset for første gang.

- Fra da vi fikk romantiske følelser for hverandre, tok det kanskje fire måneder. Jeg merker at han har gjort meg trygg på en helt annen måte, og at det har føltes veldig befriende å ha blitt en mer intim person, forteller artisten.

Flyttet fra hverandre

Den folkekjære artisten har tidligere vært samboer med sin gode venninne og artist Julie Bergan (24). Da Se og Hør møtte 24-åringen under Spellemannprisen tidligere i år, kunne hun derimot avsløre at de to skulle flytte fra hverandre.

- Jeg skal faktisk kjøpe leilighet nå, så jeg skal bo alene, fortalte Bergan, og fortsatte:

- Jeg flytter inn for meg selv, fordi jeg klarer meg jo alene. Man får heller tilbringe tid med nære og kjære når man har tid til det, sa hun - uten å røpe flere detaljer.

Samme kveld stakk Smeplass av med den gjeveste prisen som «Årets Spellemann» - som bare tre kvinner tidligere har vunnet i prisens 33 år lange levetid.

Det var duoen Marcus og Martinus som delte ut prisen til popsensasjonen, som har toppet hitlister verden over med sin nordiske pop.