- Lettermans kommentarer er perverse

Sarah Palin raser etter sexspøk om datteren.

SINNA: Den tidligere republikanske visepresidentkandidaten Sarah Palin fortsetter å lange ut mot David Letterman etter mandagens flåsete kommentar. Her med datteren Willow (ytterst til høyre), datteren Piper og ektemannen Todd. Foto: Scanpix.
SINNA: Den tidligere republikanske visepresidentkandidaten Sarah Palin fortsetter å lange ut mot David Letterman etter mandagens flåsete kommentar. Her med datteren Willow (ytterst til høyre), datteren Piper og ektemannen Todd. Foto: Scanpix.Vis mer

||| (Dagbladet.no): - David Letterman burde be alle USAs kvinner om unnskyldning, sa alaskaguvernør Sarah Palin i går. Det skriver Chicago Tribune.

Det var under en opptreden på «The Today Show», USAs eldste frokosttvprogram, at Palin benyttet sjansen til å lange ut mot talkshowkongen.

Tok feil av døtrene
Letterman, som hadde hørt at Palin hadde tatt med datteren sin på en baseballkamp i New York, spøkte på mandagens program med at datteren var blitt gravid med en Yankeespiller under kampen.

Se klippet her

Det Letterman ikke hadde fått med seg, var at datteren som fulge med Palin ikke var Bristol Palin (18), som i fjor fikk en sønn, men derimot 14 år gamle Willow. Dermed ble det plutselig en spøk om samleie med mindreårige.

- Kommentarene hans var seksuelt perverterte og høyst upassende, sa Palin til Fox News tidligere i uka, og krevde en unnskyldning fra Letterman.

Det fikk hun ikke, men Letterman kom med følgende oppklaring, ifølge Entertainment Weekly:

- Spøken handlet ikke om Palins 14-årige datter. Er jeg skyldig i å ha dårlig smak? Ja. Antydet jeg at det var i orden for hennes 14-årige datter å ha promiskuøs sex? Nei.

- DÅRLIG SPØK: Innrømmer David Letterman. Men en unnskyldning kan Palin - ikke overraskende - se langt etter. Her med Barack Obama i høst. Foto: Scanpix.
- DÅRLIG SPØK: Innrømmer David Letterman. Men en unnskyldning kan Palin - ikke overraskende - se langt etter. Her med Barack Obama i høst. Foto: Scanpix. Vis mer

- God ide å holde Willow borte
Letterman inviterte også Palin til å være gjest på «Late show with David Letterman», noe familien avviste i en pressemelding: «Palin-familien har ingen intensjon om å bidra til å få opp seertallene for David Letterman. I tillegg så er det er en god ide å holde Willow borte fra ham».

Den siste kommentaren fikk The Today Show-vert Matt Lauer til å spørre Palin om Letterman ikke var til å stole på rundt en 14 år gammel jente, skriver Huffington Post.

- Tolk det på hvilken måte du vil, svarte Palin, som deretter gikk over til å kritisere medias «hyklerske» dekning av familien hennes.

Også under valgkampen i fjor, da Sarah Palin stilte som republikanernes visepresidentkandidat, gikk Palin hardt ut mot medias omtale av både henne og familien hennes.

DØTRENE: Det var ikke Bristol (til høyre)  men Willow (i midten) som var med moren til New York forrige uke. Dermed ble Lettermans flåsete spøk om alenemoren Bristol til en spøk om sex med mindreårige. Foto: Scanpix.
DØTRENE: Det var ikke Bristol (til høyre) men Willow (i midten) som var med moren til New York forrige uke. Dermed ble Lettermans flåsete spøk om alenemoren Bristol til en spøk om sex med mindreårige. Foto: Scanpix. Vis mer