Atle Antonsen:

- Lettet over å bli trodd

Riksadvokaten henlegger saken mot komiker Atle Antonsen (53). Forsvareren hans sier at Antonsen er lettet over å bli trodd.

LETTET: Statsadvokatens beslutning om å henlegge anmeldelsen for hatefulle ytringer blir stående. Foto: Terje Bendiksby / NTB
LETTET: Statsadvokatens beslutning om å henlegge anmeldelsen for hatefulle ytringer blir stående. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antonsen er lettet over å bli trodd på at han aldri mente å fremsette rasistiske ytringer, sier hans forsvarer etter Riksadvokatens henleggelse.

- Slik Riksadvokaten påpeker i henleggelsen, har Sumaya Jirde Ali i sin klage lagt til grunn at Antonsen forsøkte å være morsom. Andre vitner har forklart det samme. Antonsen er også lettet over at Riksadvokaten mener det heller ikke er grunnlag for å konkludere med at han oppførte seg aggressivt, sier forsvarer Marianne Klausen i en uttalelse til NTB.

Antonsen vil samtidig gjenta sin beklagelse for den belastningen han har utsatt Ali for.

- Det Antonsen sa til Ali, var malplassert og ubetenksomt, sier forsvareren.

Endelig beslutning

- Riksadvokaten har besluttet å opprettholde henleggelsen med samme begrunnelse som statsadvokaten. Partene er underrettet om utfallet av klagebehandlingen, skriver statsadvokat Ingelin Hauge i Oslo statsadvokatembeter i en pressemelding fredag ettermiddag.

- Beslutningen er endelig, og Riksadvokatens vedtak kan ikke påklages, skriver Hauge videre.

Han representerer Sumaya Jirde Ali, som i november anmeldte Antonsen etter at han på utestedet Bar Boca i Oslo blant annet skal ha sagt at hun var «for mørkhudet» til å være der.

Rasisme-saken mot Atle Antonsen er henlagt av politiet. Kommentator Martine Aurdal kommenterer saken og sier henleggelsen er overraskende. Vis mer

Måtte ha bevis

Oslo statsadvokatembeter konkluderte først med henleggelse. Statsadvokat Ingelin Hauge skrev i beslutningen at «det må finnes bevist at han har handlet med den nødvendige grad av skyld, ved at han forsettlig eller grovt uaktsomt har forhånet Ali».

Avgjørelsen ble påklaget, og saken ble sendt til landets øverste påtalemyndighet, Riksadvokaten. Det har altså nå fattet den enderlige avgjørelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer