Kim Falck:

- Levde drømmen

Skuespilleren mimrer tilbake til «Bare Bea»-tida.

PREMIEREKLAR: Kim Falck spiller i den nye storfilmen «Troll». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
PREMIEREKLAR: Kim Falck spiller i den nye storfilmen «Troll». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Den nye storfilmen «Troll» har eksklusiv premiere på Netflix 1. desember. I en av rollene finner man Kim Falck (39), som mange kan dra kjensel på fra en helt spesiell og unik tenåringsfilm.

I «Troll» spiller Falck rollen som Andreas Isaksen, statsministerens rådgiver. I kampen mot trollet som våkner til liv og nærmer seg Oslo, blir rollefiguren sentral for å finne en løsning.

Selv om Falck nå har lang fartstid som skuespiller og mange spennende jobber på repertoaret, er det nok mange som husker ham fra tenåringsfilmen «Bare Bea» fra 2004.

NY FILM: Vi er på Dovre, der overmodige representanter for menneskeheten har funnet det naturlig å sprenge seg ned i fjellet for å lage jernbane. Video: Netflix Vis mer

- Hadde det så gøy

Filmen ble en stor suksess og det finnes vel knapt en tenåringsjente fra tidlig 2000-tallet som ikke har sett den.

Når 39-åringen nå dukker opp i en ny storfilm kan han overfor Dagbladet fortelle hvordan det var å spille i «Bare Bea», og hva han har gjort siden den gang.

- «Bare Bea» gjorde jeg ett år etter videregående, og levde drømmen! Jeg hadde det så gøy med å gjøre den filmen, også var bonusen at den ble så populær.

Filmen gjorde trolig litt ekstra inntrykk fordi den tok opp et tabubelagt tema. Den handler om å være den eneste i en venninnegjeng som ikke har debutert seksuelt enda.

ELLE GALLAEN: Mona Berntsen kom nettopp hjem fra turné med Justin Bieber. Dette sier hun om helsetilstanden hans. Reporter: Jenny Aas. Video: Celina Morken Vis mer

Falck spilte Anders, som forelsket seg i Bea - jenta som ikke hadde debutert.

- Den takknemligheten for å ha vært med på noe så mange husker - det føles ikke som om det er noe jeg har gjort, det føles som noe jeg har fått, sier 39-åringen til Dagbladet under pressetreff for filmen «Troll».

GJENNOMBRUDD: Kim Falck spilte i sin første film bare ett år etter at han var ferdig på videregående. Foto: Maipo Film
GJENNOMBRUDD: Kim Falck spilte i sin første film bare ett år etter at han var ferdig på videregående. Foto: Maipo Film Vis mer

- Det er en virkelig fin erfaring!

- Nå kan jeg dø!

Siden den gang har Falck studert både på teaterhøyskolen og filmregi i New York.

- Også har jeg jobbet som skuespiller i åtte år.

Falck har spilt i flere filmer, og i en rekke teateroppsetninger - blant annet på Nationaltheatret. Men nå handler alt om rollen i «Troll».

- Plutselig kommer dette prosjektet, og jeg leser det manuset og tenker: «Hvis de velger meg, så skjønner jeg det, for dette kan jeg få til», sier skuespilleren med stor iver.

- Det var min første tanke, så jeg skriver en mail om hva jeg tenker om dette prosjektet - så skjer dette, sier Falck og peker engasjert på filmplakaten til «Troll».

IKKE TID: Nyforlovede Anniken Jørgensen og kjæresten Theo strålte på Elle galla i går. De snakket om bryllupet og hva som irriterer dem med hverandre. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

39-åringen forklarer videre at han har blitt eldre og dermed enda mer bevisst på takknemligheten han føler på, noe han kjenner ekstra på nå som han har vært bidragsyter til den nye Netflix-filmen.

- Nå kan jeg dø! Lykkelig!, avslutter han entusiastisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer