Levde i full isolasjon etter skilsmissen: - Stengte ut hele verden

Maria Mena åpner opp om tida etter bruddet.

(Dagbladet): I 2014 ble det kjent at artist Maria Mena og hennes daværende ektemann Eivind Sæther skulle skilles, etter ni år sammen.

I kveld er 30-åringen blant gjestene i «Senkveld», der hun blant annet åpner opp om skilsmissen, isolasjonen i ettertid, og singellivet.

• Se klipp øverst i saken.

- En viss distanse Mena, som også er aktuell med albumet «Growing Pains», forteller at platen tar utgangspunkt i sorgprosessen etter skilsmissen. 

- Den handler mye om sorgprosessen i etterkant, men ikke så veldig mye om selve skilsmissen.

- Jeg klarer ikke å skrive låter før jeg blir ferdig med ting. Så jeg går ikke rundt nå og føler på noen av de låtene som er på albumet. Jeg må ha en viss distanse til det, sier hun i programmet.

- Traff ikke folk I en periode etter skilsmissen valgte artisten også å isolere seg fra omverdenen. 

- Jeg hadde et stort behov for å bare være meg. Jeg stengte ut hele verden da plata ble utgitt, fordi jeg ville ha min opplevelse i bunn av hvordan det var å gi ut den platen. Så jeg leste ikke aviser, og traff ikke folk, sier hun lattermildt.

- Hvordan var det å komme ut av isolasjonen? spør Harald Rønneberg.

- Det var litt skummelt, så jeg dro til Tyskland, sier hun og ler.

- Profesjonell sørger Da Mena gjestet «Skavlan» rett før nyåret åpnet hun også om det tidligere forholdet.

- Jeg er profesjonell sørger. Jeg har lært så mye, svarte Mena, før hun kom inn på årsaken bak bruddet:

- Jeg ble singel for endelig å bli godt kjent med meg selv. Jeg har vært i et forhold siden jeg var 19 år gammel. Nå er jeg 29. For at hjertet mitt skal ha det best mulig i framtiden må jeg finne ut hvordan det er å bare være Maria.