Hushpuppi:

Levde luksusliv - risikerer 20 års fengsel

Må trolig bytte ut det elleville luksuslivet med fengselsmurer.

I TRØBBEL: Influenser Ramon Abbas, også kjent som Hushpuppi, risikerer nå 20 år i fengsel for svingel og hvitvasking. Foto: Instagram / Hushpuppi
I TRØBBEL: Influenser Ramon Abbas, også kjent som Hushpuppi, risikerer nå 20 år i fengsel for svingel og hvitvasking. Foto: Instagram / Hushpuppi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke få her i landet som ikke har mottatt mail fra personer som hevder de enten har hacket pc-en din, at de ønsker å låne penger eller at de har opptak av at du ser på porno.

De som går på svindelen havner ofte tusenvis av kroner i minus, og svindlerne sitter igjen med millionsummer hvis alt går etter planen.

Det er imidlertid noen som tar det hele ett steg lenger. Influenseren Ramon Abbas (37) er en av disse, mener politiet.

Fra fattig til milliardær

Ramon Abbas har de seineste åra delt bilder og videoer av ellevill rikdom og luksus med sine 2,5 millioner Instagram-følgere. På sosiale medier går han under navnet Hushpuppi.

Nå er han regnet som en av verdens største svindlere av FBI, og risikerer 20 år i fengsel, ifølge BBC.

37-åringen startet karrieren sin i Oworonshoki, et fattig strøk i Nigerias største by Lagos. Der jobbet han på marked med mora, mens faren jobbet som taxisjåfør.

Men hvordan går man egentlig fra å være en gutt fra trange kår i Nigeria, til å bli milliardær i Dubai? Han fant ifølge politiet sitt fotfeste i verden som en «Yahoo boy».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer