Levde med falsk HIV-diagnose

Suksessforfatter Jonas Gardell fikk vite at han hadde to år igjen å leve.

HEDRER VENNER: Med bøkene «Tørk aldri tårer uten hansker» ville Jonas Gardell hedre vennene som døde av Aids. Foto: OLA SÆTHER/DAGBLADET
HEDRER VENNER: Med bøkene «Tørk aldri tårer uten hansker» ville Jonas Gardell hedre vennene som døde av Aids. Foto: OLA SÆTHER/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med trebindsverket «Tørk aldri tårer uten hansker» har Jonas Gardell skrevet seg inn i det svenske folks hjerter, og åpnet slusene for sorg etter Aids-epidemien blant homofile på 80-tallet.

Bøkene kommer nå på norsk, og TV-serien med samme navn skal vises på NRK i november.

Her blir vi kjent med unge og forelskede Rasmus og Benjamin og alle vennene deres, som plutselig begynner å dø som fluer.

To år igjen å leve Forfatter og stand up-komiker Jonas Gardell, som i dag er gift med Mark Levengood og har to barn med ham, fikk selv en falsk HIV-diagnose på 80-tallet.

- Dette var før HIV-testen kom, så du kunne bare teste om immunforsvaret ditt var godt eller dårlig. Jeg var 21 år og fikk beskjed fra legen om at immunforsvaret mitt var nede, at jeg derfor trolig var smittet og hadde to år igjen å leve. Jeg levde en stund i den uvissheten, forteller Jonas Gardell i et åpenhjertig intervju i ukens KK.

Så mye liv Dette var en tid da Jonas opplevde at mange av vennene hans døde som følge av den alvorlige sykdommen. Kunnskapen om HIV var liten, og på sykehusene ble man frarådet å berøre de som hadde Aids uten å bruke hansker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer