Slik er den steinrike H&M-familien:

Lever i skjul på den engelske landsbygda, og menger seg med ABBA og den svenske kongefamilien

Persson-familien er verdt flerfoldige milliarder, men holder seg unna rampelyset.

HOLDER EN LAV PROFIL: Persson-familien er Sveriges aller rikeste familie, men likevel lever de overraskende anonyme liv. Her er en del av den oppsiktsvekkende historien til familien. Foto: NTB scanpix
HOLDER EN LAV PROFIL: Persson-familien er Sveriges aller rikeste familie, men likevel lever de overraskende anonyme liv. Her er en del av den oppsiktsvekkende historien til familien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I år kan den svenske billigkjeden H & M feire 70 år. Erling Persson fra Borlänge i Dalarna grunnla selskapet i 1947, og sønnen hans, Stefan Persson (70), overtok forretningen i 1982.

I dag er Stefan Persson styreleder og hovedaksjonær i H & M, og ifølge Forbes har han en formue på 20 milliarder dollar - svimlende 158 milliarder kroner. Det gjør ham til Sveriges aller rikeste, ifølge Expressen.

Også barna hans, Karl-Johan Persson (42), Charlotte Söderström (39) og Tom Persson (32), er dollarmilliardærer - men H & M-arvingene er ikke den typen milliardærer som vifter med pengene og menger seg med fiffen.

Da yngstemann giftet seg med Sofia Strandman i mai 2016, foregikk begivenheten i all stillhet i landsbyen Ramsbury på den engelske landsbygda, ifølge Expressen.

Kjøpte landsby

Byen Ramsbury ligger knappe to timers kjøring unna London. Her kjøpte Stefan Persson på 90-tallet en gård, samt omkringliggende eiendommer og skog.

Totalt kjøpte han opp tomter på størrelse med nær 4900 fotballbaner - i praksis hele landsbyen. Prislappen den gang var på 289 millioner svenske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer