«Top Gear»-profil Richard Hammond:

Lever med hjerneskade etter gjentatte ulykker

TV-stjerna er kjent for sine mange bilstunt. Men livsstilen har utvilsomt hatt sin pris.

FÅTT VARIGE MÈN: Alle ulykkene den profilerte «Top Gear»-profilen har vært gjennom, skal ha ført til store hukommelseproblemer. Foto: NTB Scanpix.
FÅTT VARIGE MÈN: Alle ulykkene den profilerte «Top Gear»-profilen har vært gjennom, skal ha ført til store hukommelseproblemer. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Top Gear»-profil Richard Hammond (48) har opp gjennom sin karriere gjort flere halsbrekkende bilstunt, og selv om de aller fleste går bra, har Hammond også vært gjennom en rekke alvorlige motor-relaterte ulykker.

I 2006 holdt Hammond på å dø da han kolliderte etter å ha kjørt nesten 482 kilometer i timen i en jetdrevet bil under innspilling av «Top Gear». I mars 2017 ble han slått bevisstløs etter en ulykke på motorsykkel i Mosambik, og den påfølgende sommeren var han i en alvorlig bilulykke under innspillingen av «The Grand Tour».

Det kan virke som at 48-åringen har ni liv, men det viser seg at alle ulykkene har hatt sin pris. Ifølge «Top Gear»-kollega Jeremy Clarkson, sliter Hammond blant annet med alvorlige hukommelsesproblemer.

- Har ingen hukommelses-kapasitet

Til Sunday Mirror forklarer Jeremy Clarkson nokså avslappet at hukommelsesproblemene ikke er Hammonds egen skyld, men at de skyldes kollegaens dårlige kjøreevner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer