Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Levon Helm er død

Trommis- og vokalist i The Band døde i dag.

Gikk bort: Levon Helm, trommis og vokalist i The Band, døde i dag 71 år gammel. Foto: AP Photo/Craig Ruttle
Gikk bort: Levon Helm, trommis og vokalist i The Band, døde i dag 71 år gammel. Foto: AP Photo/Craig Ruttle Vis mer

Levon Helm, vokalist og trommis i The Band, tapte kampen mot kreften og døde i dag, 71 år gammel.

- Han sovnet stille inn halv to i ettermiddag (New York-tid, journ. anm.), med sine venner og bandkollegaer rundt seg, sier Larry Campbell, Helms gitarist gjennom mange år, til magasinet Rolling Stone.

Helm fikk diagnosen strupekreft mot slutten av 1990-tallet. De siste dagene ble tilstanden kraftig forverret.

- For bare to dager siden trodde de at han ville dø i løpet av noen timer, men han holdt ut. Det virker som Levon, helt til det siste, gjorde det på den måten han ville. Han elsket oss, og vi elsket ham, sier Campbell.

Helm ble født i Arkansas i 1940 og ble inspirert til å begynne å spille trommer etter å ha sett av Jerry Lee Lewis? trommis Jimmy Van Eaton.

Han er blant annet kjent for The Band-klassikere som «The Night They Drove Old Dixie Down», «Up on Cripple Creek» og «Rag Mama Rag».

The Band ble startet opp som backingband for sangeren Ronnie Hawkins i 1959 under navnet The Hawks. De ble for alvor kjent da de ble hyret inn som band for Bob Dylans verdensturne i 1965/66, og de spilte også inn flere låter med Dylan.

Debutalbumet «Music from Big Pink» ble utgitt I 1968, og inneholder deres kanskje største hit «The Weight».

I 1994 ble The Band innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame».

Dagbladets musikksjef Sven Ove Bakke har satt sammen en liste med 30 låter fra hele Levon Helms karriere her: Spotify, Wimp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media