Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Liam Gallagher havnet i skandaleslagsmål i 2002. Nå snakker han om episoden for første gang

Skandalestjerna hevder at tysk politi trakk ut tennene hans med en tang.

SJOKKPÅSTAND: Liam Gallagher kommer med særdeles oppsiktsvekkende påstander om et slagsmål som fant sted i Tyskland i 2002. Her er Oasis avbildet i forkant av en konsert i Hongkong i 2006. Fra venstre: Gem Archer, Noel Gallagher, Andy Bell, og Liam Gallagher. Foto: NTB Scanpix
SJOKKPÅSTAND: Liam Gallagher kommer med særdeles oppsiktsvekkende påstander om et slagsmål som fant sted i Tyskland i 2002. Her er Oasis avbildet i forkant av en konsert i Hongkong i 2006. Fra venstre: Gem Archer, Noel Gallagher, Andy Bell, og Liam Gallagher. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere Oasis-sangeren Liam Gallagher (45) har levd et ekte rockestjerneliv, som har vært preget av alkohol, dop og flere slåsskamper.

45-åringen har vært involvert i en rekke skandaler, og Liam og broren Noel (50) sine mange krangler satte - etter flere turbulente år - punktum for Oasis i 2009.

En av hendelsene som vekket spesielt oppsikt, skjedde i 2002. Bandet var på turné i Tyskland, og spilte i München en av kveldene.

BLE ARRESTERT: For første gang snakker Liam Gallagher ut om en skandaleslagsmålet som fant sted i Tyskland for 16 år siden. Foto: NTB Scanpix
BLE ARRESTERT: For første gang snakker Liam Gallagher ut om en skandaleslagsmålet som fant sted i Tyskland for 16 år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et besøk i baren på femstjernershotellet Bayerischer Hof, førte til at resten av Tyskland-turneen ble avlyst, arrestasjon for Liam Gallagher og flere av bandmedlemmene, samt en bot på en halv million kroner.

Nå snakker 45-åringen om hendelsen for første gang i et intervju med The Guardian. Hans minner fra kvelden er noe annerledes enn politiets forklaring.

- Jeg husker at vi satt på et bord under en balkong, og plutselig tok vakten vår tak i nakkene våre, dro oss over bordet, og i neste minutt sto en mann på balkongen og kaster et glassbord mot hodene våre. Hadde det ikke vært for sikkerhetsvakten, kunne vi blitt drept, påstår Liam.

- Trukket ut helt perfekt

Ifølge The Guardian ble en bevæpnet politistyrke på 80 personer tilkalt for å bryte opp slåsskampen, der mesteparten av nattklubbens møbler ble ødelagt og Gallaghers tenner ble slått ut.

45-åringen selv hevder at fortennene hans ble trukket ut med en tang av det tyske politiet mens han var bevisstløs.

- Hvis jeg hadde slått deg i munnen, ville du tenke at du hadde fått en hoven leppe, ikke sant? Jeg hadde ikke det, sier han og utdyper:

- Tennene var trukket ut helt perfekt. Politiet fortalte meg: «Du kom opp trappa, falt og da ble tennene slått ut». Men da ville de ha knekt, ville de ikke? De faller ikke ut på den måten. Jeg våknet i en fengselscelle i håndjern, uten tenner, hevder han.

- Virket som en dyrepark

I 2002 uttalte det tyske politiet overfor Independent at slåsskampen skal ha startet med skubbing innad i Oasis-gjengen, som førte til at en av medlemmene falt ned på bordet til fem italienere.

Det er her krangelen skal ha startet.

Ifølge politiets forklaring skal slåssingen ha fortsatt utenfor lokalet, etter at gruppa fra Oasis ble kastet ut. En illsint Liam Gallagher skal ha sparket en politimann i brystet med full kraft.

Gallagher, trommeslager Alan White, turné-DJ Paul Smith og to sikkerhetsvakter ble arrestert. De tilbrakte 12 timer på politistasjonen, og flere konserter ble avlyst.

- Dette er muligens det fineste hotellet i byen som normalt sett har svært respektable gjester. Bandets oppførsel lørdag kveld til søndag morgen fikk det til å virke som en dyrepark. De var alle svært fulle, sa en talsmann for politiet i München, Christoph Reichenbach, til Independent den gang.

- Veldig trist

Selv om Oasis gikk hver til sitt for snart ti år siden, dukker ryktene om Manchester-bandets gjenforening opp med jevne mellomrom. Så langt har ingen av ryktene vist seg å stemme.

Hovedårsaken til dette er nettopp isfronten mellom Liam og Noel. Da sistnevnte annonserte bruddet med bandet i 2009, forklarte 50-åringen at han ville gi seg, fordi han ikke kunne «jobbe en dag lengre» med sin bror.

IKKE PÅ TALEFOT: Isfronten mellom Noel og Liam Gallagher har vart i en årrekke. Duoen har selv forklart at de ikke har noen form for kontakt med hverandre. Foto: NTB Scanpix
IKKE PÅ TALEFOT: Isfronten mellom Noel og Liam Gallagher har vart i en årrekke. Duoen har selv forklart at de ikke har noen form for kontakt med hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så seint som i fjor sommer forklarte også Liam at forholdet til storebroren ikke er av det nære slaget.

- Han snakker ikke med meg, vi snakker ikke med hverandre. Jeg kommer til å snakke med ham en dag. Det hele er veldig trist, men vi vil komme over det, sa han til Independent den gang.​

Selv om Oasis er historie, ga ikke brødreparet avkall på musikkarrieren. Liam gikk videre til å bli vokalist i Beady Eye, fram til bandet ble oppløst i 2014. I 2017 ga han ut sitt første soloalbum.

Noel har på sin side vært aktiv som soloartist med backingbandet Noel Gallagher's High Flying Birds.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!