MISNØYE: Prins Henrik (80) er inngiftet i den danske kongefamilien, og vil aldri bli titulert som konge, tross i at hans kone er dronning av Danmark. Det liker han dårlig. Foto: Stella Pictures
MISNØYE: Prins Henrik (80) er inngiftet i den danske kongefamilien, og vil aldri bli titulert som konge, tross i at hans kone er dronning av Danmark. Det liker han dårlig. Foto: Stella PicturesVis mer

Liker ikke at dronninga er «sjefen»

Prins Henrik gjør det igjen.

(Dagbladet): Margrethe II av Danmark (74) etterfulgte faren som monark i 1972.

Fem år tidligere hadde hun giftet seg med den franske grevesønnen Henri de Laborde de Monpezat, fra da kalt Prins Henrik.

Siden prins Henrik er inngiftet i kongefamilien, vil han aldri bli titulert som konge.

Det har tydeligvis plaget ham.

I skyggen av sin kone Da han i 2002 ga uttrykk for at han mistrivdes i skyggen av sin kone, raste debatten om hvorvidt prinsen var utakknemlig, eller om det danske kongehuset ikke hadde gjort nok for å ta ham inn i varmen. Det skriver danske TV 2.

I 2005 varslet dronning Margrethe at hennes mann i framtida ikke skulle tituleres som prins, men prinsegemal. Ifølge Wikipedia er gemal en mer passende tittel på en på en fyrstelig eller kongelig ektemann eller hustru.

Den nye tittelen, som for øvrig brukes svært sjeldent, så ikke ut til å gjøre ende på Henriks frustasjon.

I et intervju med nederlandsk tv, gjengitt av danske TV 2, er beskjeden like klar.

Han kan rett og slett ikke fatte og begripe hvorfor han har «lavere status» enn sin kone.

Fortsatt frustrert - Jeg har alltid sagt at jeg skal være en ektemann, men jeg betraktes ikke som en ektemann, fordi jeg ikke er på samme nivå som min kone, sier han og fortsetter:

- Alle dronninger i historien har gjort sine menn til konger. Hvorfor skal jeg være under min kone?, sier han til tv-stasjonen.

Samtidig fastslår han at prinsegemal-tittelen er tøys.

I tv-intervjuet ser dronninga ut til å flire av prinsegemalens utsagn.

I 2013 skapte han for øvrig overskrifter i hjemlandet etter å ha kjørt over sin egen hund.