Lill-Babs om å bli gravid som tenåring:

Lill-Babs (79) ble gravid som 16-åring: - Jeg ville bare bort

Den unge artisten vurderte å ta sitt eget liv.

TØFF TENÅRINGSTID: Den svenske artisten Lill-Babs vurderte å ta sitt eget liv da hun ble uventet gravid som 16-åring på 1950-tallet. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
TØFF TENÅRINGSTID: Den svenske artisten Lill-Babs vurderte å ta sitt eget liv da hun ble uventet gravid som 16-åring på 1950-tallet. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den svenske sangeren Barbro Margareta Svensson (79), bedre kjent som Lill-Babs, kan se tilbake på en over 50 år lang karriere i musikk- og underholdningsbransjen.

Da sangstjerna var bare 16 år gammel, kunne karrieren hennes imidlertid ha fått en svært brå og tragisk slutt.

Det forteller hun i TV4s dokumentarserie «Lill-Babs – Leva livet», som har premiere torsdag. Som 16-åring opplevde nemlig Lill-Babs å bli uplanlagt gravid.

Hun hadde nettopp startet karrieren sin i Stockholm, under ledelse av den kjente kapellmesteren Simon Brehms. Året var 1954, og å bli gravid utenfor ekteskap var ikke allment akseptert.

- Ville bare bort

I dokumentarserien forteller Lill-Babs om hvor tungt det var å finne ut at hun var gravid, samtidig som hun nettopp hadde fått sjansen til å skape seg en stjernekarriere.

- Jeg hadde fått drømmesjansen som sanger i Stockholm og jeg var 16 år, men hadde akkurat oppdaget at jeg ventet barn. Hva skulle mamma, pappa ... før det kom så langt at mamma kom for å se til meg ... jeg ville bare bort, sier hun, ifølge Aftonbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer