<strong>TAKKNEMLIG:</strong> Kristin Kaspersen avslører i en svensk podcast at hun nylig ble diagnostisert med ADHD. Selv om 46-åringen erkjenner at diagnosen har gitt henne utfordringer både som barn og voksen, sier hun at hun er takknemlig for drivkraften ADHD har gitt henne. Foto: Margarets Sandebäck / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
TAKKNEMLIG: Kristin Kaspersen avslører i en svensk podcast at hun nylig ble diagnostisert med ADHD. Selv om 46-åringen erkjenner at diagnosen har gitt henne utfordringer både som barn og voksen, sier hun at hun er takknemlig for drivkraften ADHD har gitt henne. Foto: Margarets Sandebäck / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer

Lill-Babs' datter (46) har fått ADHD-diagnose

- Jeg har alltid visst, men aldri forstått, sier Kristin Kaspersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er i podcasten «Framgångspodden» at Kaspersen forteller at hun fikk diagnosen ADHD for bare noen måneder siden.

Den norsk-svenske 46-åringen er datter av artisten Barbro «Lill-Babs» Svensson (78) og Skeids gamle keeperhelt Kjell Kaspersen (77), og har gjort karriere som programleder i Sverige - selv om hun startet sin karriere som værmelder på norske TV3.

I podcasten forteller Kaspersen at hun alltid har visst at det var noe med måten hun var på, men at hun ikke har fått en diagnose før nå nylig.

<strong>MOR OG DATTER:</strong> Lill-Babs og Kristin Kaspersen avbildet i Stockholm for to år siden. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Lill-Babs og Kristin Kaspersen avbildet i Stockholm for to år siden. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Ingen som forsto

Som barn skal ADHDen ha gjort skolegangen utfordrende for TV-profilen, og som voksen har det for eksempel bidratt til at det å pugge manus er en langdryg affære, ifølge programlederen selv.

- Vi har ulike forutsetninger. Da jeg var yngre var det ingen som forsto, sier Kaspersen til «Framgångspodden».

Samtidig understreker hun at hun i dag ser på diagnosen som en styrke.

- Det er en drivkraft som gjør at jeg presterer og at jeg har kommet veldig langt. Jeg er enormt takknemlig for at jeg har ADHD, sier hun i podcasten.

Høsten 2009 ble Kaspersen diagnostisert med sykdommen twar, som er en langsom luftveisinfeksjon som kan gi betennelse i hjertemuskelen, og plutselig kollaps og død.

- Jeg var redd for å sovne, i frykt for at jeg aldri skulle våkne opp igjen, skrev programlederen om sykdommen på sin blogg.

Støttet mamma

<strong>STØTTET MAMMA:</strong> (Fra venstre) Malin Berghagen, Kristin Kaspersen og Monica Svensson støttet mamma Lill-Babs da hun opptrådte under «Allsång på Skansen» tidligere denne uka. Foto: Karin Törnblom / IBL / NTB Scanpix
STØTTET MAMMA: (Fra venstre) Malin Berghagen, Kristin Kaspersen og Monica Svensson støttet mamma Lill-Babs da hun opptrådte under «Allsång på Skansen» tidligere denne uka. Foto: Karin Törnblom / IBL / NTB Scanpix Vis mer

Kaspersen var til stede i Stockholm da mamma Lill-Babs opptrådte under «Allsång på Skansen» tidligere denne uka.

Opptredenen ble en tårevåt affære, men både Kaspersen og søstrene Monica Svensson og Malin Berghagen var med og støttet mammaen sin under innspillinga.

Det var ifølge artisten selv en kombinasjon av døtrenes nærvær og publikums jubel som fikk fram følelsene etter opptredenen.

- Det er så fint at de ville komme og se på, og så satt de lengst framme også, sa en tydelig beveget Lill-Babs til Expressen etter at kameralampene var slukket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer