- Lillebjørn Nilsens datter overfalt og ranet

Siri Nilsen etterlyser frastjålet ukulele.

- OVERFALT OG RANET: Siri Nilsen ble overfalt og ranet etter en spillejobb. Nå ønsker hun tips for å få tilbake ukulelen sin.
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
- OVERFALT OG RANET: Siri Nilsen ble overfalt og ranet etter en spillejobb. Nå ønsker hun tips for å få tilbake ukulelen sin. Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Artist Siri Nilsen, datter av visesanger Lillebjørn Nilsen, skal ha blitt overfalt og frastjålet sin ukulele natt til i går. Det er artisten selv som skriver dette på nettstedet Underskog.

«Ble akkurat overfalt og ranet på vei hjem fra spilling. De klarte ikke ta mobilen min, men de tok min kjære elskede Kala Thinbody ukulele og den pene grønne tweed-kassa den lå i. Meget verdifullt for meg, og har ørti spillejobber neste uke jeg sliter lett med nå,» skriver hun selv på nettforumet.

Hendelsen skal ha skjedd i krysset Sofienberggata/Markveien på Grünerløkka, i nærheten av der Nilsen bor.

Har anmeldt Nilsen livnærer seg som artist, og musikken hennes kan karakteriseres som i pop- og rocksjangeren. Hun har flere ganger stått på scenen sammen med pappa Lillebjørn.

Både Nilsen selv og hennes kjæreste, komiker Anders Bye, bekrefter hendelsen overfor VG i dag.

- Jeg har anmeldt saken til politiet, men ønsker ikke å kommentere det ytterligere, sier hun til avisa.

Nilsen har også lagt ut et bilde av ukulelen på nettforumet, i håp om at noen skal ha sett den og kan gi tips som fører til at hun får tilbake instrumentet sitt.

Hjelp fra pappa Pappa Lillebjørn Nilsen har også involvert seg i jakten på ukulelen. På sin hjemmeside har han lagt ut bilde av instrumentet med følgende tekst.

«Etterlysning! Siri Nilsens elskede Kala Thinbody ukulele og den pene grønne tweed-kassa den lå i ble stjålet lørdag 20. november på Grünerløkka i Oslo,» skriver han.

ETTERLYSER UKULELE: Lillebjørn Nilsen har lagt ut bilder av ukulelen og tweedkassa den lå i på sin hjemmeside, og håper på tips fra publikum. Faksimile: lillebjorn.no
ETTERLYSER UKULELE: Lillebjørn Nilsen har lagt ut bilder av ukulelen og tweedkassa den lå i på sin hjemmeside, og håper på tips fra publikum. Faksimile: lillebjorn.no Vis mer

Nilsen kom fra hendelsen uten større skader.

«Jeg fikk en forstua arm, noen skrubbsår og kloremerker, men det er det å bli redd som er kjipest,» skriver hun på Underskog.

ARTISTFAMILIE: Både Lillebjørn og Siri Nilsen er artister med strengeinstrumenter som levebrød. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
ARTISTFAMILIE: Både Lillebjørn og Siri Nilsen er artister med strengeinstrumenter som levebrød. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer