­

Linkin Park-vokalist funnet død

Chester Bennington ble 41 år gammel.

DØD: Chester Bennington (41) skapte seg et navn som vokalist for Linkin Park. Foto: AP Photo/Keystone, Georgios Kefalas/NTB Scanpix
DØD: Chester Bennington (41) skapte seg et navn som vokalist for Linkin Park. Foto: AP Photo/Keystone, Georgios Kefalas/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Musikeren Chester Bennington (41) er død.

Det bekrefter politiet overfor AP om amerikaneren best kjent som vokalist for neo-metal-bandet Linkin Park.

Ifølge TMZ skal 41-åringen ha blitt funnet i sin bolig i Rancho Palos Verdes, en by nær Los Angeles.

STOR ARTIST: Chester Bennington har hatt en eventyrlig karriere, hvor han foruten Linkin Park har sunget for band som Dead By Sunrise, Bucket of Weenies og Stone Temple Pilots. Foto: NTB Scanpix
STOR ARTIST: Chester Bennington har hatt en eventyrlig karriere, hvor han foruten Linkin Park har sunget for band som Dead By Sunrise, Bucket of Weenies og Stone Temple Pilots. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gjennombrudd med «Hybrid Theory»

Bennington fikk sitt store gjennombrudd som musiker tilbake i 2000.

Da ga Linkin Park ut «Hybrid Theory», et album som solgte over 11 millioner utgaver. Med Bennington som frontfigur gikk bandet videre til å produsere hitlåter som «Somewhere I Belong», «Numb», «Crawling» og «Burn It Down».

I tillegg til Linkin Park, har Bennington også sunget for Dead By Sunrise, Bucket of Weenies og Stone Temple Pilots.

- Jeg har hørt mange band som jeg likte, men det var ikke noen som gjorde det bedre live, sa Bennington om hva det betydde for ham personlig da han overtok vokalistrollen for sistnevnte band i 2013, ifølge en lokal CBS-stasjon.

- Mitt hjerte er knust

Bennington slet i flere perioder av livet sitt med narkotika- og alkoholmisbruk. Han skal ha startet med alkohol og narkotika som elleveåring på grunn av en vanskelig oppvekst, ifølge NTB.

I etterkant av Benningtons død, har flere kjente personligheter uttrykt sin sorg.

En av dem er talkshow-verten Jimmy Kimmel.

- Chester var et av de snilleste menneskene jeg noen gang har hatt som gjest. Mitt hjerte er knust, skriver Kimmel på Twitter.

Også det populære bandet Imagine Dragons sørger:

- Ingen ord. Så knust.

Nyheten kommer bare timer etter at Linkin Park la ut en ny musikkvideo på Youtube. Ifølge bandets hjemmeside har gruppa nettopp avsluttet Europa-delen av sin verdensturné, før de neste uke hadde planlagt å returnere til scenen i New York.

Gjesteartister på turneen er blant andre Machine Gun Kelly, Blink-182 og Wu-Tang Clan.

Linkin Park-medlem Mike Shinoda har tatt til Twitter for å bekrefte kollegaens dødsfall, og gir samtidig uttrykk for at han er i dyp sorg.

- Sjokkert og sønderknust, men det er sant. En offisiell uttalelse kommer så fort vi har den klar, skriver han.

Saken fortsetter under bildet:

I SORG: Mike Shinoda informerer at bandet vil komme med en egen uttalelse i forbindelse med Chester Benningtons dødsfall. Her er de to avbildet sammen i 2010.  Foto: AP Photo/Jeff Christensen
I SORG: Mike Shinoda informerer at bandet vil komme med en egen uttalelse i forbindelse med Chester Benningtons dødsfall. Her er de to avbildet sammen i 2010. Foto: AP Photo/Jeff Christensen Vis mer

Mange kjente profiler ønsker også å sende sin kondolanse til de etterlatte.

- Nyheten om Chester Bennington er opprivende. Mine tanker og bønner går til hans familie, venner og Linkin Park. For en tragedie, skriver programleder Ryan Seacrest på Twitter.

Ifølge The Independent giftet Bennington seg med Talinda Bentley i 2006, ett år etter at han skilte seg fra Samantha Olit. De var gift fra 1996 til 2005.

Til sammen hadde rockestjerna seks barn, hvor ett av dem er adoptert.

- Våre tanker og bønner går til Linkin Park og Chesters familie og venner. Hvil i fred, Chester, skriver artisten Timbaland på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer