TAKKER FOR SEG: Etter sju år med «Nytt på nytt», takker Linn Skåber for seg. I morgen blir hun for siste gang å se i det svært populære programmet. 
Foto: Jo Straube / Dagbladet
TAKKER FOR SEG: Etter sju år med «Nytt på nytt», takker Linn Skåber for seg. I morgen blir hun for siste gang å se i det svært populære programmet. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer

Linn Skåber gir seg i «Nytt på nytt»

Takker for seg etter sju år.

(Dagbladet): Etter sju år i NRK-serien «Nytt på nytt», takker Linn Skåber (43) for seg etter sendinga i morgen, melder nrk.no.

Prosjektleder Guri Skavlan for «Nytt på nytt» bekrefter dette overfor Dagbladet, og forteller at redaksjonen har visst om Skåbers beslutning siden februar.

- Nå skal hun ut og stå på egne bein. Hun har så mange bein å stå på. Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse for henne. Men nå vil hun vil tenke på andre ting, sier Skavlan til Dagbladet.

- Jakte nye drømmer Det var under opptak av morgendagens sending at Skåber i kveld fortalte et overrasket publikum at hun nå gir seg, skriver NRK.

- Livet mitt består av perioder. Nå skal jeg ut og jakte på nye drømmer, utfordringer og prosjekter. Kanskje faller det en drøm i hodet på meg en kveld. Det hadde vært gøy, sier Skåber til Dagbladet.

- Jeg savner de andre allerede, men gudskjelov vet jeg hvor de bor, fortsetter hun. Prosjekleder Skavlan sier til Dagbladet at det har vært frydefullt å jobbe med Skåber, og at hun forstår Skåbers beslutning.

- Hun er jo skuespiller og har lyst til å jobbe mer innen det faget. I tillegg skriver hun en del. «Nytt på nytt» tar jo mye tid og plass.

Skavlan avslører også at redaksjonen har en erstatter i tankene, men at de ikke ønsker å gå ut med det i kveld.

- Vi har en som er øverst på ønskelisten, men akkurat i dag er det Linn som slutter. Hun er bestevenninnen vår fremdeles, sier hun.
To pauser Skåber har vært fast paneldeltaker i det svært populære programmet siden høsten 2007, da hun kom inn for Anne-Kat. Hærland.

Ved to tidligere anledninger har komikeren og skuespilleren tatt pause fra programmet, men denne gang er det altså for godt.
I fjor høst tok hun seg en pause for å spille i teaterstykket «Scener fra et ekteskap» ved Oslo Nye Teater. Høsten 2010 valgte hun å prioritere forestillingen «Kåre, Linn, men Christian Skolmen».

- Jeg vil ikke plage folk med enda flere pauser, så derfor gjør jeg dette, sier 43-åringen til NRK.

Programmet samler vanligvis i overkant av én million seere hver eneste fredag. Så langt er det episoden etter at Anne-Kat. Hærland ble tatt for fyllekjøring i 2003 som er den mest sette, med 1,5 millioner seere.

Siden oppstarten våren 1999, har «Nytt på nytt» blitt tildelt flere priser, både Gullruten og Komiprisen.

SA ADJØ: «Nytt på nytt»-innspillinga i kveld, var den siste Jon Almaas, Knut Nærum og Linn Skåber gjorde sammen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SA ADJØ: «Nytt på nytt»-innspillinga i kveld, var den siste Jon Almaas, Knut Nærum og Linn Skåber gjorde sammen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer