BLE UTFORDRET: Linni Meister (24) lovte å stille i Birkebeinerrennet dersom hun fikk over 1000 kommentarer på en bloggvideo. Det tok ikke lang tid før telleren var oppe i 1300. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
BLE UTFORDRET: Linni Meister (24) lovte å stille i Birkebeinerrennet dersom hun fikk over 1000 kommentarer på en bloggvideo. Det tok ikke lang tid før telleren var oppe i 1300. Foto: Anders Grønneberg/DagbladetVis mer

Linni Meister går Birken

- Enten har dere trua på meg, eller så vil dere se meg lide.

||| Etter å ha fått over 1000 kommentarer på en video på bloggen sin, må Linni Meister (24) gå Birkebeinerrennet.

«Enten har dere trua på meg, eller så vil dere se meg lide», skriver den tidligere glamourmodellen til sine blogglesere, som på kort tid tastet inn over 1300 kommentarer i går.

- Bortsett fra en runde rundt Tryvann for fire år siden, har jeg ikke stått på ski siden jeg var liten. Jeg er mer snowboardjente, så jeg er skikkelig spent på hvordan dette kommer til å gå, sier hun til Dagbladet - på telefon fra sportsbutikken, i ferd med å gå til anskaffelse av langrennsski.

- Håper jeg overleverDet var kjæresten Bernhard Berntzen (32) som utfordret Meister til å gå «Birken», det 54 kilometer lange rennet fra Rena til Lilllehammer som går av stabelen lørdag.

- Han finner på så mye sykt! Vi satt og så på TV da han spurte meg om jeg ville gå rennet. Jeg hadde knapt hørt om det før og skjønte først i ettertid hvor stort det er, sier Meister, som i høst fødte sitt første barn.

- Jeg har ikke fått trent noe særlig mens jeg har vært gravid. Jeg vil heller ikke forberede meg noe særlig fram mot lørdag, jeg blir bare stiv og støl, sier hun.

- Jeg bare stiller, så får vi se hvor langt jeg kommer. Jeg håper jeg overlever, sier Linni Meister.

Får startnummer på overtidSelv om det populære rennet ble fulltegnet allerede i november, opplyser rennleder Rune Bergsodden til Dagbladet at kjendisen kan få et startnummer.

- Hvis det er slik at hun har gjort et stort nummer ut av deltakelsen, utelukker jeg ikke at vi skal kunne fikse det, sier han.

- Siden vi snakker om en stigning fra 300 til 1000 meter over havet og kryssing av snaufjellet, er rennet definitivt en fysisk utfordring. Men det fullføres av alt fra eliteløpere til folk som har tapt veddemål, sier han om rennet som i år arrangeres for 73. gang.

Kan bli stanset underveisMan har heller ikke ubegrenset med tid. Kommer ikke Linni Meister til matstasjonen på Sjusjøen innen klokka 17.30, vil hun bli stanset.

- Er man så sent ute, når man ikke i mål før det er mørkt og blir tatt ut av rennet. Det skjer noen av skigåerne hvert år, sier Bergsodden.

Linni Meister ble for alvor kjent som deltaker i «Robinsonekspedisjonen» for tre år siden. I fjor høst fikk hun og Berntzen en sønn, og i dag er Meister blant de mest leste skribentene på plattformen blogg.no.

TØFT: Rundt 12 000 løpere går Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer. FOTO: OLAV OLSEN
TØFT: Rundt 12 000 løpere går Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer. FOTO: OLAV OLSEN Vis mer