DØD: Artisten Liv Marit Wedvik døde i dag. Hun ble 45 år gammel. Foto: Stella Pictures
DØD: Artisten Liv Marit Wedvik døde i dag. Hun ble 45 år gammel. Foto: Stella PicturesVis mer

Liv Marit Wedvik er død

Den kjente country-artisten Liv Marit Wedvik (45) har mistet livet.

(Dagbladet) Nødetatene rykket lørdag ut til et bryggeanlegg i Risør. En kvinne hadde falt i vannet, og ble erklært død på stedet, skriver Agderposten

Nå viser det seg at den omkomne er den folkekjære countryartisten Liv Marit Wedvik fra Skien, meldte VG i ettermiddag. 

- Tragisk ulykke Operasjonsleder i Agder politidistrikt Ingrid Mæhre, sier at politiet fortsatt er tidlig i etterforskningen, men at de foreløpig ikke har noen mistanke om at noe kriminelt har inntruffet.

- Vi kommer til å etterforske denne saken på vanlig vis, sier Ingrid Mæhre til Dagbladet.

Tidligere i dag sa operasjonsleder Martin Ugland at politiet ikke har grunn til å tro at dette er annet enn en tragisk ulykke. Kvinnen har falt i vannet fra land, sa han til avisa.

Lang karriere  Det var ifølge politiet en tilfeldig forbipasserende som fant kvinnen livløs i vannet. 

Wedvik har vært i området for å besøke venner ved campingen, skriver Agderposten.

Liv Marit Wedvik har i en årrekke vært en av Norges mest kjente og kjære countryartister. Ved siden av artistkarrieren har hun jobbet som tannlegeassistent i Skien.

Hun albumdebuterte i 2003, og rakk å gi ut syv album fram til 2010.

Hun har blant annet vært programleder for reality-serien Ville Vesten på TV3, og i 2007 deltok hun også i TV 2-programmet «Skal vi danse», hvor hun endte på en femteplass.

DØDE I RISØR: Liv Marit Wedvik ble funnet litt over klokken 9 og ble erklært død av helsepersonell på stedet. Ifølge Agderposten døde hun av drukning. Foto: NTB/Scanpix
DØDE I RISØR: Liv Marit Wedvik ble funnet litt over klokken 9 og ble erklært død av helsepersonell på stedet. Ifølge Agderposten døde hun av drukning. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Artistkollega Hanne Sørvaag mottok budskapet med sorg i dag. 

- Sender varme tanker til familien. For en forskjell en dag kan gjøre, så skjørt er livet, skriver artist og låtskriver Hanne Sørvaag i en tekstmelding til Dagbladet. 

Wedvik har tidligere vært sammen med finansmannen Bjørn Rune Gjelsten og Hellbillies-vokalisten Aslag Haugen. Wedvik og Haugen gikk fra hverandre i 2006. 

For syv år siden giftet Skiens-kvinnen seg med telemarkingen Kjetil Bergan. Hun etterlater seg to barn fra et tidligere forhold. 

VAR MED I «SKAL VI DANSE»: Liv Marit Wedvik var med i «Skal vi danse» i 2007. Foto: Stella Pictures
VAR MED I «SKAL VI DANSE»: Liv Marit Wedvik var med i «Skal vi danse» i 2007. Foto: Stella Pictures Vis mer