Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Liv Tone Lind fra «Ingen grenser» skal gifte seg

- Hvorfor ikke bare hoppe i det og se hvordan det går?

PÅ TV-EKSPEDISJON: Liv Tone Lind er en av 11 deltakere i NRK programmet «Ingen grenser», hvor Lars Monsen leder deltakere med ulike funksjonshemninger på en heftig fjellekspedisjon. Foto: NRK
PÅ TV-EKSPEDISJON: Liv Tone Lind er en av 11 deltakere i NRK programmet «Ingen grenser», hvor Lars Monsen leder deltakere med ulike funksjonshemninger på en heftig fjellekspedisjon. Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): Lørdag så nesten én million nordmenn Liv Tone Linds (38) dramatiske kanoulykke på NRK 1.

Som deltaker i Lars Monsen-ekspedisjonen «Ingen grenser» skal hun sammen med ti andre funksjonshemmede komme seg fra Femundsmarka ved svenskegrensa til toppen av Snøhetta på Dovrefjell.

Da Harstad-kvinnen gikk rundt med kano og endte i vannet, slo hun hodet. Det endte med at hun måtte sy.

Den tidligere OL-gullvinneren har dysmeli, og mangler begge bein og en arm.

Skal gifte seg Privat smiler nå lykken for Lind. Ifølge VG skal hun gifte seg med sin kjæreste, Jahn Håkon Lind (36), i august.

- Jeg har vært alene lenge og bodd alene siden 1998. Vi er voksne mennesker. Hvorfor ikke bare hoppe i det og se hvordan det går, sier Lind til VG.

Paret har vært sammen siden de møttes på et kostholdskurs for to år siden, og de to flyttet sammen etter bare ei uke. Men noen tanker om barn har paret foreløpig ikke.

- Jahn Håkon har to fra før, og det er nok. Jeg har ikke lyst på barn, selv om jeg nok skulle klart det også, sier Lind til VG.

Monsen imponert Ekspedisjonsleder Lars Monsen har tidligere fortalt til Dagbladet at han er imponert over Liv Tone og de andre «Ingen grenser»-deltakerne.

PÅ RIDETUR: Liv Tone Lind er tidligere OL-gullvinner i svømming og er svært aktiv. Dysmeli, og at hun mangler bein og en arm, stopper henne ikke fra å dra på ridetur. Foto: NRK
PÅ RIDETUR: Liv Tone Lind er tidligere OL-gullvinner i svømming og er svært aktiv. Dysmeli, og at hun mangler bein og en arm, stopper henne ikke fra å dra på ridetur. Foto: NRK Vis mer

- Slik tv røsker opp i folks fordommer. Mange funksjonshemmede blir satt i bås. De er akkurat som deg og meg, men de trenger bare litt mer tid, sa Monsen.

Samtidig avslørte Lind at deler av ekspedisjonen var beinhard. I første episode forrige søndag fikk seerne se henne humpe seg oppover ei steinrøys på egenhånd, fordi det ville være umulig å kjøre vogna hun bruker på ekspedisjonen oppover bakken med henne i.

- Det var tøffere enn jeg hadde forventet meg, sa Lind til Dagbladet før nyttår.

GIFTEKLAR: Liv Tone Lind gifter seg med kjæresten Jahn Håkon i august. Paret har vært sammen i to år. Foto: Anders Grønneberg
GIFTEKLAR: Liv Tone Lind gifter seg med kjæresten Jahn Håkon i august. Paret har vært sammen i to år. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media