Finn Christian Jagge er død

- Livet er skjørt

Dag Erik Pedersen mener «Finken» var en av de aller beste.

DØDE 8. JULI: Den tidligere alpinisten ble 54 år gammel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag døde tidligere alpinist og OL-vinner Finn Christian «Finken» Jagge. Han ble 54 år gammel, og døde ifølge kona av akutt sykdom. Etter at dødsfallet ble kjent på ettermiddagen, har flere av 54-åringens nærmeste venner og kolleger delt sine kondolanser, om det de omtaler som et «nitrist» og «sjokkerende» dødsfall.

Blant andre har flere av idrettsutøverne Jagge konkurrerte mot under «Mesternes mester» i 2011, deriblant Ailo Gaup og Frode Estil, delt sine kondolanser. De berømmet ham for innsatsen han la inn, for det var tross alt Jagge som stakk av med seieren den gang da.

En av dem som trolig husker seieren best, er programleder Dag Erik Pedersen. Han var til stede på Kypros under hele innspillingsperioden, og sitter utelukkende igjen med gode minner av 54-åringen. Dødsfallet tar han tungt.

- Livet er skjørt

- Først vil jeg kondolere til alle som har et forhold til ham som idrettsmann eller venn. Dette er veldig trist. Jeg husker ham spesielt godt som en av elleve mestere, i og med at han vant den tredje sesongen, sier Pedersen.

Programlederen er full av lovord om den avdøde idrettshelten. «Kjapp i replikken, masse energi, vinnerinstinkt og livslyst» er bare noen av beskrivelsene han ramser opp. Samtidig har dødsfallet fått Pedersen til å tenke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer