Dronning Margrethe:

Livet etter prins Henrik: - Ensomheten har innhentet Margrethe

Slik er dronning Margrethes nye hverdag.

ET TOMROM: Dronning Margrethe mistet ektemannen gjennom 51 år i februar. Med prins Henrik borte, har livet endret seg på flere punkter for 77-åringen. Foto: NTB Scanpix
ET TOMROM: Dronning Margrethe mistet ektemannen gjennom 51 år i februar. Med prins Henrik borte, har livet endret seg på flere punkter for 77-åringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På morgenen 14. februar våknet verden til nyheten om at prins Henrik av Danmark (83) hadde sovnet stille inn.

Dødsfallet skulle lenge prege nyhetsbildet i både skandinaviske, så vel som internasjonale medier. Hele verdens øyne var også rettet mot Danmark idet prinsen ble stedt til hvile under en sorgtung bisettelse 20. februar.

Videre fulgte en månedslang hoffsorg ved det danske kongehuset, der verken dronningen, kongefamilien eller hoffet deltok i selskapelige eller underholdende arrangementer.

- Savner mest

Sørgeperioden opphørte offisielt onsdag 14. mars. For det danske folk og resten av verden går livet tilsynelatende sin vante gang.

For dronning Margrethe (77) er det ingen tvil om at bortgangen til ektemannen gjennom 51 år har etterlatt et tomrom i tilværelsen.

- Man må vel kunne si at ensomheten har innhentet Margrethe etter at prins Henrik brått ble revet bort fra hennes liv. Selv om Henrik levde et fargerikt liv og ofte var borte fra sin kone, hadde de jo hverandre. Fra å være to rundt frokostbordet, sitter dronningen nå alene. Det er nok slike små ting i hverdagen som Margrethe savner mest, forteller Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer