Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Livet går nesten aldri etter planen

Les Natasha og Liams kjærlighetshistorie.

||| (Dagbladet.no): Skuespillerinnen Natasha Richardson (45) døde i natt norsk tid, etter skadene hun pådro seg i en skiulykke på mandag.

Etter ulykken ble 45-åringen fløyet fra Canada til Lenox Hill Hospital i New York. Det var også her at ektemannen Liam Neeson (56) mottok den tragiske beskjeden i går kveld.

Ekteskapet mellom britiske Richardson og irske Neeson har i lang tid blitt omtalt som «magisk» av internasjonal kjendispresse.

De to møtte hverandre for første gang under innspillinga av TV-serien «Ellis Island» i 1984, skriver The Independent. Det var likevel ikke før de to sto sammen på scenen i teaterstykket «Annie Christie» på Broadway i 1993 at kjærligheten begynte å blomstre, melder Daily News.

Richardson var på dette tidspunktet gift med produsenten Richard Fox, men forholdet skrantet.

- Jeg ble veldig forelsket
Liam Neeson hadde på sin side et gigolorykte hengende over seg, og ble ofte knyttet til prominente kvinner som Julia Roberts, Helen Mirren, Barbra Streisand og Brooke Shields.

Innen det aktuelle teaterstykket var ferdigspilt, hadde riktignok ryktene om en ny romanse dukket opp i mediene - og i samme tidsrom avsluttet da også Richardson ekteskapet sitt med Fox.

MOTTOK BESKJEDEN: Liam Neeson og svigerinnen Joely Richardson på vei bort fra Lenox Hill Hospital i New York i går kveld. Foto: AP / APTIN / SCANPIX
MOTTOK BESKJEDEN: Liam Neeson og svigerinnen Joely Richardson på vei bort fra Lenox Hill Hospital i New York i går kveld. Foto: AP / APTIN / SCANPIX Vis mer

- Tida da jeg møtte Liam var ikke lett. Det var dårlig timing - det å jobbe med ham, det som skjedde mellom oss, og at dette i offentligheten ble omtalt i sammenheng med at mitt eget ekteskap gikk mot slutten. Men jeg ble veldig forelsket i ham, har Richardson tidligere uttalt til Daily News.

Før de to hadde rukket å avklare hvor de sto i forholdet til hverandre, måtte Neeson dra til Polen for å begynne innspillinga av «Schindlers liste».

- Noe ekte og genuint
Men da Richardson fylte 30 år, fikk hun en et gratulasjonsbrev - fra nettopp Liam Neeson. «Du tar meg igjen», skal den 11 år eldre skuespilleren ha skrevet, og signert med «Lots of love, Oskar» - navnet på rollefiguren han tolket i den aktuelle filmen.

Dette var riktignok ikke gratulasjonen Richardson hadde håpet på. «Dette er som et brev fra en kompis», skal hun angivelig ha skrevet tilbake, og videre stilt det viktige spørsmålet: «Hvilket forhold har vi?». Responsen lot ikke vente på seg.

- Det var da jeg forsto at jeg virkelig elsket henne. Dette var noe ekte og genuint som jeg måtte ta vare på, skal Neeson har uttalt.

Fortsettelsen er nesten som på film: Richardson skal ha kastet seg på flyet til Polen - og kort tid etter kjøpte paret ranchen de fram til nå har bodd på i Millbrook, New York. Det var også her de giftet seg sommeren 1994.

FANT KJÆRLIGHETEN: Natasha og Liam avfotografert i 1994, det året de giftet seg på ranchen nord for New York City. Foto: STELLA PICTURES
FANT KJÆRLIGHETEN: Natasha og Liam avfotografert i 1994, det året de giftet seg på ranchen nord for New York City. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Var forskjellige
Året etter fikk de sønnen Michéal Richard Antonio (nå 13) - og Daniel Jack (nå 12) kom til verden i 1996.

- Jeg fikk guttene mine med 18 måneders mellomrom. Det var selvfølgelig ikke noe vi planla. Men livet går nesten aldri etter planen, skal Richardson ha uttalt.

Skuespillerinnen skal ha kommentert ekteskapet med Neeson ved flere anledninger - blant annet i et intervju med avisa The Independent, som i dag siteres av nyhetsbyrået AFP:

- Vi har en vits mellom oss, som går ut på at jeg oppfatter glasset som halvfullt, mens han mener det er halvtomt. Han er mer laidback, klar for å se hva som skjer, mens jeg må gjøre ting og planlegge, sa Richardson, og fortsatte:

- Av og til kan dette komme i veien, men det kan jo også være slike forskjeller som driver forholdet framover.

FAMILIE: Neeson og Richardson fikk to sønner sammen - som i dag er henholdsvis 12 og 13 år gamle. Foto: AFP / MAX NASH
FAMILIE: Neeson og Richardson fikk to sønner sammen - som i dag er henholdsvis 12 og 13 år gamle. Foto: AFP / MAX NASH Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media