Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Choi Young-jae:

Livvakten til Sør-Koreas nye president vekker oppsikt: - En potensiell angriper vil bli distrahert av utseendet hans

Bilder av 36-åringen går viralt.  

NY PRESIDENT: Moon Jae-in jubler over å ha blitt Sør-Koreas nye president. Bak ham står livvakten Choi Young-jae, som antakelig ikke var forberedt på all oppmerksomheten han snart skulle få. Foto: NTB scanpix
NY PRESIDENT: Moon Jae-in jubler over å ha blitt Sør-Koreas nye president. Bak ham står livvakten Choi Young-jae, som antakelig ikke var forberedt på all oppmerksomheten han snart skulle få. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke fikk Sør-Korea en ny president, da Moon Jae-in (64) vant presidentvalget med 41,1 prosent av stemmene.

Den venstreorienterte presidenten har blant annet lovet landet å skaffe over 800 000 nye jobber, og en av hans største kampsaker er å roe konflikten med naboene i Nord-Korea.

Folket jubler derfor over å ha fått en ny leder, etter at deres tidligere president, Park Geun-hye, ble avsatt, og senere fengslet og anklaget for korrupsjon.

Men i det store utlandet er det ikke bare Jae-ins seier som blir omtalt.

- Noe for seg selv

Presidentens livvakt, 36 år gamle Choi Young-jae, har nemlig blitt en stor snakkis i sosiale medier den siste uka. Det er spesielt 36-åringens utseende som blir hyllet, og bilder av ham sirkulerer på Twitter.

Ifølge Korea Herald har over 20 000 twitret om ham bare den siste uka.

«Unnskyld meg, men dette er presidentens nye livvakt», skriver en Twitter-bruker, som også har lagt ved en bildecollage av 36-åringen.

«Sør-Koreas presidents livvakt er virkelig noe for seg selv», skriver en annen.

Noen antyder også at utseendet hans alene kunne ha stoppet noen fra å angripe den ferske presidenten.

«Dette gir mening. En potensiell angriper vil bli for distrahert av utseendet hans. De ville stoppet opp. Han er en gave», nevnes det.

Massiv oppmerksomhet

Også en rekke internasjonale medier har merket seg oppmerksomheten rundt livvakten.

Avisa The Korea Times må imidlertid skuffe alle beundrerne, og melder at Choi Young-jae både er godt gift og har to døtre, ifølge New York Post.

Det er for øvrig ikke bare presidentens livvakt som får oppmerksomhet. I 2012, da Moon Jae-in stilte som presidentkandidat for første gang, ble bilder av en ung Jae-in delt på nettet.

Noen skal da ha kommentert at «han kan bli den første kjekke presidenten i Sør-Korea», skriver Korea Times.

Nettstedet skriver også at flere hevder at president Moon Jae-in bare har ansatt attraktive medarbeidere i sin nye administrajon.

Verken Moon Jae-in eller Choi Young-jae har foreløpig kommentert saken.