Margot Kidder:

«Lois Lane» er død

Skuespiller Margot Kidder ble 69 år gammel.

TRAILER: Den aller første Supermann-filmen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Margot Kidder, best kjent for å spille rollen som Lois Lane i de første «Superman»-filmene, er død. Hun ble 69 år gammel.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men dødsfallet blir bekreftet av hennes talsperson Camilla Fluxman Pines overfor Hollywood Reporter.

Kidder begynte skuespillerkarrieren på slutten av 60-tallet, men hadde sitt store gjennombrudd da hun spilte mot Christopher Reeve i «Superman».

Hun spilte også i de tre oppfølgerne i 1980, 1983 og 1987.

DØD: Skuespiller Margot Kidder spilte den aller første Lois Lane i «Superman»-filmene. Her avbildet med Christopher Reeve, som spilte rollen som Clark Kent (Supermann). Foto. NTB scanpix
DØD: Skuespiller Margot Kidder spilte den aller første Lois Lane i «Superman»-filmene. Her avbildet med Christopher Reeve, som spilte rollen som Clark Kent (Supermann). Foto. NTB scanpix Vis mer

Ifølge Hollywood Reporter fikk Kidder rollen som Lois Lane etter at «Superman»-regissør Richard Donner så henne spille i tv-serien «Nichols» fra 1971-1972.

- Hun var sjarmerende og veldig morsom. Da jeg møtte henne på audition, snublet hun inn og jeg falt pladask for henne. Det var perfekt, den klumsete oppførselen, sa han til nettstedet i 2016.

Nært forhold

Ifølge Independent hadde Kidder og «Superman»-motspiller Chrisopher Reeve et nært vennskap fram til hans død i 2004.

- Han var en så stor del av livet mitt.. Han var komplisert, veldig smart, og han visste at han hadde gjort noe meningsfylt. Han var veldig klar over det og veldig glad for den rollen, sa hun da Reeve gikk bort for 14 år siden.

KJENT ROLLE: Margot Kidder i rollen som Lois Lane i filmen fra 1978. Foto: NTB scanpix
KJENT ROLLE: Margot Kidder i rollen som Lois Lane i filmen fra 1978. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 1996 ble Kidder diagnostisert med bipolar lidelse, etter å ha vært meldt savnet i flere dager. Ifølge Telegraph ble hun funnet i Los Angeles, der hun skal ha sovet utendørs i mange dager, og ble frakter til Olive View-UCLA Medical Center.

- Det er veldig vanskelig å overbevise en person med bipolar lidelse at det er noe galt med dem. Man vil ikke sove, og man er full av ideer, sa hun til People den gang.

I ettertid sleit hun også i karrieren, og hadde kun mindre roller, deriblant i seriene «Smallville», «The L Word» og «Brothers & Sisters».

17 ÅR SIDEN: Margot Kidder avbildet under en «Superman»-gjenforening i 2001. Foto: NTB scanpix
17 ÅR SIDEN: Margot Kidder avbildet under en «Superman»-gjenforening i 2001. Foto: NTB scanpix Vis mer

Var gift tre ganger

Margot Kidder, som ble født i Canada, ble amerikansk statsborger i 2005, og bodde i Montana fram til sin død.

I tillegg til skuespillerkarrieren var hun kjent for sitt engasjement innen politikk. Ifølge Variety var hun blant annet en aktiv motstander av krigen i Irak, og var svært opptatt av kvinners rettigheter.

I 2011 ble hun arrestert utenfor Det hvite hus under en protest mot bygging av en oljerørledning fra Alberta til Texas.

Skuespilleren etterlot seg dattera Maggie McGuane (41), som hun fikk med sin første ektemann, skribent Thomas McGuane.

Hun var også gift med skuespiller John Heard i 1979, men ekteskapet varte kun i seks dager. Fra 1983 til 1984 var hun gift med den franske filmregissøren Philippe de Broca.

SE HVEM SOM ER MED: I den siste traileren for Zack Snyder’s «Batman v Superman: Dawn of Justice» får publikum se de to ikoniske superheltene få selskap av ingen ringere enn Wonder Woman. Filmen har premiere i mars 2016. Video: Warner Bros. Vis... Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer