Jennifer Lopez:

Lopez' famøse natt i «helvete»

Den «glemte» Jennifer Lopez-historien har tatt nettet med storm flere ganger.

BRUDD ETTER BRÅK: Romansen mellom Jennifer Lopez og Sean Combs, kjent som P. Diddy og Puff Daddy opp gjennom åra, var et faktum i år 2000. En dramatisk skyteepisode noen dager før tusenårsskiftet, skal ha forårsaket det kommende bruddet mellom de to. Foto: NTB scanpix
BRUDD ETTER BRÅK: Romansen mellom Jennifer Lopez og Sean Combs, kjent som P. Diddy og Puff Daddy opp gjennom åra, var et faktum i år 2000. En dramatisk skyteepisode noen dager før tusenårsskiftet, skal ha forårsaket det kommende bruddet mellom de to. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke uten grunn at USAs kalles «the land of dreams», og at vi alle kjenner til konseptet om den amerikanske drømmen. Gang på gang har amerikanere klart å jobbe seg opp fra bunnen av. De har kommet fra ekstrem fattigdom, men har, ved hjelp av hardt arbeid, talent og litt flaks, klart å bli både millionærer og milliardærer.

Selv om tesen bare kan sies å være riktig for en brøkdel av landets befolkning, gir de gode solskinnshistoriene andre håp. Blant dem som virkelig har fått det til, finner vi skuespiller, sanger, danser og artist Jennifer Lopez (50).

IMPONERER: I et videoklipp publisert på Jennifer Lopez' Youtube, er det tydelig at datteren Emme (11) er avkom av moren. Her imponerer hun med herlig sangprestasjon. Vis mer

Helt siden hun slo gjennom på starten av 1990-tallet, har hun vært en av verdens mest omtalte kvinner - noe hennes formue på omtrent tre milliarder kroner beviser.

Hits fra åtte album og roller i 33 filmer har selvsagt mye av æren, men det er umulig å se bort fra faktumet at hun er like så kjent for sitt privatliv og sin kropp.

«Jenny from the block» fyller hele 50 år i dag, og har mange høydepunkter å se tilbake på. Noen er gode, noen er dårlige, og andre er nesten glemt.

Trøblete kjærlighetsliv

Én av historiene, som mange trolig har glemt, har sirkulert rundt på nettet en rekke ganger. Hadde det hendt i internettets tidsalder, ville trolig flere visst om det som flere ganger er blitt omtalt som en av hip-hopens største skandaler.

Det er ingen som sår tvil om at Lopez' kjærlighetsliv har vært mye omtalt opp gjennom åra. Totalt har hun vært gift hele tre ganger, og har trolig et fjerde ekteskap liggende i overskuelig framtid. Hun er nemlig forlovet med baseballspilleren Alex Rodriguez (43).

Sett bort fra de mer «offisielle» forholdene, har hun vært sammen med Wesley Snipes (56), Ben Affleck (46) og Drake (32), for å nevne noen. Et av de mest omtalte forholdene var derimot med rapperen Sean Combs (49), som gjennom åra har vært kjent som blant annet Puff Daddy og P. Diddy.

GOD HJELP: Sean Combs produserte Lopez' debutalbum. I studio oppsto det også varme følelser dem i mellom. Foto: NTB scanpix
GOD HJELP: Sean Combs produserte Lopez' debutalbum. I studio oppsto det også varme følelser dem i mellom. Foto: NTB scanpix Vis mer

De to ble sammen i på slutten av 1990-tallet, da de jobbet sammen i forbindelse med Lopez' debutalbum - «On the 6». Med singler som «If You Had My Love» og «Waiting for Tonight» var karrieren hennes som musiker sterkt etablert, mye takket være hennes nye kjærestes musikalske teft som produsent.

Paper skriver at forholdet varte i to og et halvt år. I løpet av den perioden var de ofte å se på røde løpere sammen. De to poserte blant annet sammen da Grammy-utdelingen gikk av stabelen i 2000. Det var den gang Lopez' dukket opp i den nå ikoniske Versace-kjolen, som hadde splitt helt ned til trusekanten.

Det er i ettertid blitt hevdet at kjolen er grunnen til at bildesøk på Google ble oppfunnet, fordi såpass mange ville se bilde av det elleville antrekket.

IKONISK PAR: Jennifer Lopez og Sean Combs var et av parene som definerte årtusenskiftet. Etter en kveld på et utested i New York, begynte derimot det hele å dale. Her er paret fotografert på Grammy-utdelingen i februar 2000, få måneder etter den skremmende hendelsen. Et år seinere hadde de to brutt med hverandre. Foto: NTB scanpix
IKONISK PAR: Jennifer Lopez og Sean Combs var et av parene som definerte årtusenskiftet. Etter en kveld på et utested i New York, begynte derimot det hele å dale. Her er paret fotografert på Grammy-utdelingen i februar 2000, få måneder etter den skremmende hendelsen. Et år seinere hadde de to brutt med hverandre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Midt i skuddramaet

Kjærligheten mellom dem skulle derimot ikke vare for alltid, noe en famøs skyteepisode fra 1999 kan ha skylden i. Den 28. desember i 1999 slo New York Daily News opp følgende sak på sin førsteside:

«Hennes natt i helvete. Jennifer Lopez ute etter 14 timer i fengsel; kjæresten Puffy Combs siktet etter pistolbråk».

- I HELVETE: Like etter julaften i 1999, slo New York Daily News opp denne saken. Hendelsen er fortsatt en av hip-hop-historiens mest famøse. Foto: Faksimile
- I HELVETE: Like etter julaften i 1999, slo New York Daily News opp denne saken. Hendelsen er fortsatt en av hip-hop-historiens mest famøse. Foto: Faksimile Vis mer

Forsiden sørget, ikke overraskende, for mye oppmerksomhet. Hendelsen som utløste bråket startet på Club New York, under et arrangement som het «Hot Chocolate». De skulle feire en av Combs andre artister, Shyne, som straks skulle gi ut nytt album.

Alle koste seg og det skal ha vært god stemning på klubben. Alt endret seg like før klokka ble halv tre den natta. Med en champagneflaske i hånda skal rapperen ha klart å dytte en drink ut av en av de andre gjestenes hånd. Det viste seg at han hadde klart å skumpe borti feil gjest.

Matthew Allan, som blant venner gikk under gatenavnet Scar, tok det hele ille opp. Bedre ble det ikke av at Combs skal ha kastet penger som «konfetti», som en beklagelse på drinksølingen. Dette sørget for at andre gjester kom til området som gribber, og forsynte seg med de løse sedlene. Situasjonen ble mer anspent, og flere skudd ble avfyrt - også fra Combs' egen ni millimeter pistol.

IKKE I KLEMMEHUMØR: Rapperen P Diddy prøvde å gi prisvinner Bono en klem under 2014s Golden Globe-utdeling, men den irske artisten var lite interessert. Video: NTB Scanpix Vis mer

Tre gjester ble skadd som følge av skytingen den kvelden, En dame ble blant annet skutt i ansiktet, og har i seinere tid uttalt at hun har slitt masse med det i ettertid. Ifølge MTV fikk hun en utbetaling på 1,8 millioner dollar, eller 15,6 millioner kroner i dagens kurs, som kompensasjon for skadene.

Lopez var ikke involvert i bråket direkte, men satte seg i en 1999 Lincoln Navigator sammen med kjæresten, og forlot åstedet i en feil. Paret kjørte derimot på rødt lys, og ble stoppet av politiet. Det som kunne ha vært avfeid med en enkel bot, ble brått en større sak da de fant pistolen i bagasjerommet. Den var for øvrig også stjålet, og rapperen bestakk sjåføren sin til å si at pistolen var hans.

Ti års fengsel

Paret ble arrestert på stedet. Ingenting av det som skjedde etter det har blitt bekreftet, annet enn at Lopez tilbrakte 14 timer i ei celle. Hun skal ha hatt håndjern på hele tida. En politikilde uttalte til New York Daily News den gang at Lopez skal ha grått store deler av oppholdet.

Hun ble heldigvis sluppet ut etter det, og forlot politistasjonen uten å være siktet for noe som helst. Sånn ble det ikke for kjæresten eller for flere av de andre som var involvert i klubbdramaet. Rapperen Shyne, som altså ble feiret den famøse kvelden i 1999, ble dømt til ti års fengsel. Han hadde avfyrt flere av skuddene, og ble først løslatt i 2009.

TI ÅR: Sean Combs slapp billig unna, og ble frikjent etter klubbråket. Rapperen Shyne, hvis egentlige navn er Jamaal Barrow, ble derimot dømt til ti års fengsel. Han slapp først ut i 2009. Foto: NTB scanpix
TI ÅR: Sean Combs slapp billig unna, og ble frikjent etter klubbråket. Rapperen Shyne, hvis egentlige navn er Jamaal Barrow, ble derimot dømt til ti års fengsel. Han slapp først ut i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Combs ble tiltalt for fire forskjellige punkter, men skulle seinere bli frikjent. Det betyr derimot ikke at saken ikke skadet karrieren hans og forholdet. Han og Lopez gikk hver til sitt i 2001, og flere har hevdet at våpenbråket hadde mye skyld i det.

Da rettssaken var ferdig, og rapperen var frikjent, hadde han følgende uttalelse å komme med:

- Når jeg kommer tilbake skal navnet mitt bli endret. Puff Daddy er død. Ut med det gamle. Det navnet har gått gjennom nok nå, uttalte han.

Lopez har på sin side holdt tett om skandalen de siste 20 åra, tross at flere har prøvd å spørre henne om det. Etter den skremmende hendelsen og bruddet, fortsatte brakkarrieren hennes, som har ledet henne til der hun er i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer