Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Melodifestivalen:

Loreen kritiseres for svensk GP-show: - Skitten framførelse

Finaleplassen glapp for den tidligere Eurovision Song Contest-vinneren Loreen (33), som nå kritiseres for det politiske budskapet i framførelsen av låta «Statements». 

KRITISERES: Loreen kritiseres for fremførelsen av låta «Statements», som sendte henne til andresjansen under helgens delfinale i Skellefteå. FOTO: Fredrik Sandberg / TT/ NTB Scanpix
KRITISERES: Loreen kritiseres for fremførelsen av låta «Statements», som sendte henne til andresjansen under helgens delfinale i Skellefteå. FOTO: Fredrik Sandberg / TT/ NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mens enkelte medier hevder Loreens opptreden skremte bort unge barn da den kunne minne om den skrekkslagne scenen fra filmen «The Ring» der en ung jente kommer klatrende ut av TV-en, går andre til angrep på referansepunktene i låta «Statements», som 33-åringen opptrådte med i går under delfinalen i Skellefteå.

- Skitten fremførelse

I låta refereres det til det ikoniske svenske bildet «Kvinnan med väskan», et bilde tatt av Hans Runessonn, som viser hvordan en nynazist angripes bakfra av en 38 år gammel kvinne som slår vesken sin mot hodet hans. Kvinnens sønn, og fotogafen som tok bildet, kritiserer og setter spørsmål ved dette momentet i Loreens opptreden, skriver Aftonbladet.se.

- Ut av respekt for dem, må vi ta en dialog og diskusjon for å se hva vi kan gjøre, har Loreen uttalt til Nöjesbladet.

Den 33 år gamle artisten kritiseres for det politiske budskapet i framførelsen, og sønnen til kvinnen som er avbildet kaller fremførelsen hennes for skitten.

- Jeg vet ikke om man skal le eller gråte. Jeg har sagt det før i media at jeg ønsker at dette skal ta slutt. Jeg ønsker at Loreen nå fjerner den delen av showet der hun spiller på bildet av mamma. Det har nå gått over 30 år, og det kjennes ikke verdig at mamma skal bli en slags offer for at enkelte artister skal gjøre politiske poenger ut av sceneopptreden sin, sier sønnen til Danuta Danielsson, kvinnen som er avbildet, til Expressen.se.

– Uansett hva folk måtte mene, må jeg by på en opptreden som representerer meg. Jeg har en intuisjon – og noe å melde, sa 33-åringen til Aftonbladet et par dager før opptredenen.

HYLLEST: Loreen ønsket å hylle Danuta Danielsson i sin framførelse av låta «Statements», men sønnen til Danuta har tolket låta som et hån mot moren.  FOTO: Fredrik Sandberg / TT/ NTB Scanpix
HYLLEST: Loreen ønsket å hylle Danuta Danielsson i sin framførelse av låta «Statements», men sønnen til Danuta har tolket låta som et hån mot moren.  FOTO: Fredrik Sandberg / TT/ NTB Scanpix Vis mer

Ønsket å hylle Danuta

Regissøren av «Statements», Martin Renck, hevder derimot at Loreens opptreden har ingenting med kvinnen fra Växjö å gjøre.

- Dette skal forestille Loreen om 20 år. Vi har latt oss inspirere av ulike historiske hendelser som vi har gjort til våre egne. Karakterene forestiller dessuten Loreen i fiktive sammenhenger, skriver Renck i en SMS til svenske Expressen.

Loreen, som er kjent for å sjokkere på scenen, sier at hun selv har ønsket å hylle kvinnen på bildet.

- Jeg kjenner det er viktig for meg å vise respekt, og jeg ønsket kun å hylle Danuta. Vi får se hvordan vi skal løse dette fremover, sier Loreen til Nöjesbladet.

Fotografen, Hans Runesson, forklarer til SVT Nyheter at man bør ta hensyn til sønnens følelser.

- Dette har vært en pågående debatt i flere år, og det ligger mange følelser i dette.

Det er fortsatt planlagt at Loreen skal opptre med låta «Statements» i andresjansen som går av stabelen den 4. mars i Linköping, men om hennes opptreden endres, gjenstår å se.

Hylles i sosiale medier

Til tross for kritikk fra Danielssons sønn, hylles Loreen i sosiale medier, og flere skriver at hun er Sveriges svar på Sia, og at dansen hennes heller minner om en sceneopptreden fra Sia. Andre igjen tror Loreens opptreden ville bli satt mye større pris på om hun var en anerkjent artist som opptrådte for eksempel på Grammys.

Finalen går av stabelen lørdag den 11.mars på Friends Arena i Stockholm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media