Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Carl Aksel Jansen:

Løslates fra varetekt

Den bedragerisiktede realitydeltakeren har sittet i varetekt i åtte uker. Nå løslates han, men må følge et strengt regime.

BEDRAGERISIKTET: Carl Aksel Jansen er siktet for flere forhold av grovt bedrageri. Nå løslates han fra varetekt. Foto: TV3
BEDRAGERISIKTET: Carl Aksel Jansen er siktet for flere forhold av grovt bedrageri. Nå løslates han fra varetekt. Foto: TV3 Vis mer

I september ble den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Carl Aksel Jansen (24) pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri.

Siden har 24-åringen sittet i varetekt, men torsdag løslates han fra Oslo fengsel, sier politiadvokat Andreas Kruszewski til TV 2. Han opplyser videre om at etterforskningen snart er ferdig, og at saken trolig er klar for domstolsbehandling rundt nyttår.

I forbindelse med løslatelsen må han ifølge kanalen følge et strengt regime, som blant annet innebærer regelmessig meldeplikt.

- Dersom han begår en ny straffbar handling eller bryter vilkårene som er satt, vil han bli pågrepet og vurdert varetektsfengslet på nytt, sier statsadvokaten til kanalen.

Han legger til at identifiseringen av Carl Aksel Jansen i mediene er en del av helhetsvurderingen for at han nå løslates, da faren for gjentakelse er mindre som følge av nettopp det.

AVSLØRT: Missedronningen Brandi Weaver-Gates fengsles torsdag etter å ha mottatt penger fra kreftorganisasjoner på falske premisser. Pensylvania-representanten har nemlig ikke kreft, slik hun har påstått. Video: Reuters Vis mer

Tok opp lån i andres navn

I første omgang ble Jansen fengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud, og i slutten av oktober ble fengslet i ytterligere fire nye uker.

Politiet mener 24-åringen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

BEDRAGERI: Carl Aksel Jansen, kjent fra «Paradise Hotel», er siktet for flere forhold av grovt bedrageri, og erkjenner de fleste forholdene i siktelsen. Foto: Morten Eik
BEDRAGERI: Carl Aksel Jansen, kjent fra «Paradise Hotel», er siktet for flere forhold av grovt bedrageri, og erkjenner de fleste forholdene i siktelsen. Foto: Morten Eik Vis mer

Det skal dreie seg om et beløp på flere millioner kroner, han er nå siktet for grovt bedrageri mot fem personer, to menn og tre kvinner. Ved hjelp av BankID-opplysningene deres skal han ha tatt opp lån hos ulike finansinstitusjoner i ofrenes navn.

I helga uttalte Jansens forsvarer, Petter Bonde, til Dagbladet at hans klient beklager til de fornærmede.

- Han har erkjent de fleste forholdene i siktelsen, og beklager overfor de fornærmede. Han vil nå ta sin straff for det han har gjort, og jobber for å bekjempe sin rusavhengighet, sa advokaten.

Jansen har tidligere snakket om at han sliter med alkohol- og rusmisbruk til ukebladet Se og Hør.

Dømt tidligere

Realityprofilen er tidligere straffedømt. I 2013 brukte han falsk ID og oppbevarte narkotika, og to år seinere ble han dømt for å kjøre bil i påvirka tilstand, i tillegg til at han var i besittelse av kokain og marihuana.

Det siste lovbruddet skjedde like før han sjekket inn på «Paradise Hotel».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media