Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lothepus' barn oppsøkes av fremmede: - Folk går inn i huset

Stian (23) og Ida Lothe (13) om Instagram-berømmelsen etter farens store seier.

KJENDISBARNA: Ida og Stian Lothe har fått mye oppmerksomhet etter at faren var med i, og vant, «Farmen kjendis» tidligere i år. Selv er de litt lei av å måtte prate om han hele tiden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KJENDISBARNA: Ida og Stian Lothe har fått mye oppmerksomhet etter at faren var med i, og vant, «Farmen kjendis» tidligere i år. Selv er de litt lei av å måtte prate om han hele tiden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden Leif-Einar «Lothepus» Lothe dukket opp i «Farmen kjendis» i vinter, har presset på han og familien vært stort. Fans har møtt opp utenfor huset i Odda, kjærlighetsbrev har dukket opp i diverse innbokser og alle vil ha en bit av kaka.

Det har tv-stjernas familie fått kjenne på kroppen. Lothepus' barn, Stian (23) og Ida (13), kan begge skrive under på at dette har endret seg etter at gårdsserien gikk på tv - og endte som et av de mest sette programmene i TV 2s historie.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ OSLOTUR: 13 år gamle Ida og storebror Stian på 23 var denne uken på tur i hovedstaden. Det var Idas første Oslo-besøk, og de fikk blant annet med seg Nobels fredssenter og Astrup Fearnly-museet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ OSLOTUR: 13 år gamle Ida og storebror Stian på 23 var denne uken på tur i hovedstaden. Det var Idas første Oslo-besøk, og de fikk blant annet med seg Nobels fredssenter og Astrup Fearnly-museet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Kommende modeller?

På Instagram har begge barna tusenvis av følgere, og etter at «God kveld Norge» lagde et innslag om Stian, eksploderte det virkelig. Kjærlighetsbrev ble det spesielt mye av.

- Innboksen ble veldig fort full etter at det ble lagt ut. Folk sender meldinger i fleng, enkelte så ofte som hver dag. Jeg pleier ikke å svare, med mindre det er noe rent praktisk de vil vite, sier han til Dagbladet.

Det er ti år mellom Stian og Ida Lothe. Aldersforskjellen har ikke noe å si for vennskapet, og de to henger ofte sammen når storebror er hjemme. Han har bodd i Russland, USA og Bergen tidligere, og setter trolig kursen mot Oslo til høsten.

- Jeg har nå en bachelor i statsvitenskap og russisk fra USA, og har kommet inn på juss i Oslo til høsten. Jeg er her nå for å gjøre et jobbintervju, så hovedstaden er nok planen fra høsten av, sier han, og legger til at Bergen ble litt for lite for hans del.

Saken fortsetter under bildet.

INSTAGRAM-STJERNE: Stian Lothe kunne tjent penger på Instagram om han ville, men sier han ikke ønsker å ødelegge feeden med det han omtaler som «klein reklame». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INSTAGRAM-STJERNE: Stian Lothe kunne tjent penger på Instagram om han ville, men sier han ikke ønsker å ødelegge feeden med det han omtaler som «klein reklame». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Det er ikke bare kommende studier og jobb som er i fokus for eldstemann i søskenflokken. Han og Ida har nemlig vært innom et modellbyrå i Oslo denne uka, for å ta prøvebilder.

- Du må bare bli litt høyere Ida, så blir det fort modell av deg, sier Stian til latter fra lillesøsteren.

- Jeg har jo langt fra samme potensial som henne, men det er gøy å prøve seg, understreker 23-åringen.

Vurderer pappas fotspor

Det er få som vet hva de vil her i verden når man går i åttende klasse. Ida Lothe er blant dem som ikke har lagt planene klare for fremtiden, annet enn at hun bruker mye av tiden sin på fotball. Hun holder derimot én mulighet åpen.

- Det kan hende jeg gjør som pappa, men jeg har bare vurdert det litt. Jeg banner ikke som ham, men ellers er det flere likheter oss imellom, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

MODELL?: Ida Lothe sier hun gjerne kunne tenke seg å jobbe som modell i fremtiden. Da søskenduoen var innom et byrå i Oslo, virket de interesserte. Hun må bare vokse litt først. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MODELL?: Ida Lothe sier hun gjerne kunne tenke seg å jobbe som modell i fremtiden. Da søskenduoen var innom et byrå i Oslo, virket de interesserte. Hun må bare vokse litt først. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lothepus jobber som kjent som entreprenør, og har roller i flere lønnsomme bedrifter. Han er også artist, i tillegg til at han selger eget merchandise som kondomer og gensere.

- Altså, jeg hadde heller ingen planer da jeg begynte i åttende. Jeg vet bare at jeg trolig aldri kommer til å gjøre det samme som pappa. Han er mer praktisk anlagt, og jeg er mer teoretiker. Jeg kan faktisk kjøre gravemaskin da, men det er ikke noe som interesserer meg, forteller Stian.

Innbrudd

Stian og Ida vokste opp med moren sin, like utenfor Vikebyd rett ved Hardangervidda. Moren Anita og Leif Einar har begge nye partnere nå, boende på forskjellige steder i Hordaland.

Etter «Farmen kjendis», og i noe grad før - på grunn av «Fjorden Cowboys» - har de to søsknene opplevd en stor økning i hvordan folk oppfatter dem. I hjembygda visste alle hvem de var allerede, da det ikke bor mer enn et par hundre mennesker der.

Nå er det turistene og fremmedfolk som søker oppmerksomheten deres.

- Det blir litt hvisking og tisking når vi går rundt i Oslo. En vennegjeng kom bort til oss, på en på banen prøvde en å ta selfie, sier 23-åringen og fortsetter:

- Hjemme er det mange som stopper ved huset vårt for å ta bilde. Jeg har også opplevd at folk kommer inn i huset. Det var midt på natta, og plutselig sto det to stykker nede. Jeg gikk og skjelte dem ut, og da forsvant de fort. Jeg vet ikke om jeg synes det er ekkelt, men det er irriterende at folk ikke kan respektere privatlivet vårt, forklarer han.

Ida sier på sin side at oppmerksomheten kan oppleves som morsom, men at det enkelte ganger blir litt slitsom.

Bygget opp imperiet

Leif Einar Lothe har vunnet mange hjerter med sitt temperament, banning og barske sjarm på tv. Barna sier at mannen man ser på ruta, er akkurat den samme som man får hjemme.

- Hva er det drøyeste dere kan huske at han har gjort på tv?

SØNN VS. MOR: Anne Karin Lothe, mor til Lothepus, ble utfordret i kjendisquiz. Hvem kan flest kjendiser, mor eller sønn? Video: Sølve Hindhamar / Lars Eivind Bones. Vis mer

- Nei, jeg vet ikke helt jeg. Vi har jo blitt ganske herda etter hvert, sier Stian og fortsetter:

- Jeg synes egentlig det er litt kjedelig å prate om han hele tiden. Jeg skjønner interessen, og forstår at folk automatisk knagger meg på ham, men jeg begynner å bli litt lei. Jeg liker å være sønnen hans, men jeg begynner å bli litt lei alt maset, sier han.

Ida og han er likevel glad i å tilbringe tid med faren. Stian har blant annet hjulpet med å bygge opp farens sosiale medier-plattformer, noe 23-åringen selv er ganske godt dreven på - med over 60 000 følgere på Instagram.

- Jeg visste jo at det måtte gjøres. Det er 2017, og det er viktig å være til stede på netter, forklarer han.

I januar fortalte Lothepus overfor Seoghør.no at han var stolt av sønnen.

- Jeg jobbet jo mye borte da han var ung, men med tiden har vi fått et nærere forhold. Han er dønn ærlig, og svært skoleflink. Der har vi nok den største forskjellen mellom oss. Mine karakterer så ikke ut, så jeg er jævlig stolt av ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!