Leif Einar Lothe:

Lothepus ble innlagt på sykehus: - Fikk sjokk da det eksploderte

Arbeidsulykke førte til andregrads forbrenning.

PÅ SYKEHUSET: Leif Einar Lothe får besøk av familien og samboer, etter at han var involvert i en arbeidsulykke. Video: TV 2 / Flimmer Film. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg fikk sjokk da det eksploderte. Plutselig merket jeg at det begynte å brenne i håret, og min umiddelbare reaksjon var å dekke til hodet med armen min, mens jeg løp mot sjøen, sier Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) til Dagbladet.

- VAR REDD: Leif Einar Lothe forklarer at samboer Randi Sørum og øvrig familie ble svært bekymret da han ble innlagt på sykehuset. Heldigvis kom tv-profilen fra ulykken uten varige mén. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- VAR REDD: Leif Einar Lothe forklarer at samboer Randi Sørum og øvrig familie ble svært bekymret da han ble innlagt på sykehuset. Heldigvis kom tv-profilen fra ulykken uten varige mén. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I onsdagens episode av «Fjorden Cowboys» får seerne et innblikk i en dramatisk hendelse som fant sted i høst. Det var i forbindelse med et arbeidsoppdrag ved en metallfabrikk at alt gikk galt for den populære tv-profilen og «Farmen kjendis»-vinneren.

Ulykken skal ha skjedd da Lothe gjorde en feilberegning, mens han jobbet i nærheten av ekstremt varme materialer.

- Det var jeg som gjorde en tabbe. Jeg trodde ikke det var så varmt som det faktisk var. Heldigvis vet jeg at man må handle raskt, og jeg kom meg derfor ned til sjøen. Der dyppet jeg hodet nedi vannet for å slukke flammene, og kjøle meg ned.

Fryktet enda større brannskader

Lothe ble deretter fraktet i hui og hast til akutten ved Odda sjukehus. Der ble det konstatert andregrads forbrenning. Tv-teamet var ikke til stede da ulykken skjedde, men fulgte Lothes behandling på sykehuset.

Kroppen til den populære tv-profilen bar kraftig preg av forbrenningen.

- Både bakhodet og høyrearmen hadde fått store brannskader. Legene fikk kjølt meg ned, og var kjempeflinke. Hadde det ikke vært for dem, ville det trolig blitt tredjegrads forbrenning, sier Lothe, og takker samtidig legepersonellet for å ha reagert så raskt som de gjorde.

- Akkurat der og da var det kjekt å ha morfin. Guds gave, sier han lattermildt.

VENN I NØDEN: Leif Einar Lothe fryktet ikke røyken, selv etter en kraftig forbrenning. Her sammen med «Fjorden Cowboys»-profil og kompis Joar Førde. Foto: Stian Servoss                             
VENN I NØDEN: Leif Einar Lothe fryktet ikke røyken, selv etter en kraftig forbrenning. Her sammen med «Fjorden Cowboys»-profil og kompis Joar Førde. Foto: Stian Servoss                              Vis mer

Lothe ble sykmeldt fra alt arbeid i om lag to uker. Opprinnelig skulle han være innlagt på sykehuset i noen dager, men 47-åringen er som kjent ikke en som lar seg vippe av pinnen.

- Jeg skulle ligge der i noen dager, men stakk av. Legene gjorde alt riktig, de, men jeg orket ikke å bli dillet med i mange dager. I dag går det uansett fint med meg, konstaterer han.

- Armen knakk

Dette er for øvrig ikke første gang det går galt for entreprenøren i jobbsammenheng.

Selv om Lothe er vant til en hverdag bestående av gravemaskiner, borerigger, dynamitt, diesel og stål, er han et levende bevis på at det selv for en ringrev kan gå galt.

- Jeg har jo knust på både nese og tenner, men en gang ble jeg sittende fast i en borerigg. Jeg skulle sette inn en ny del, og plutselig slukte maskinen armen min, sa Lothe til Dagbladet i januar.

I sekundene som fulgte skulle tv-profilen få kjenne på en følelse han aldri vil glemme.

- Her hadde jeg en maskin som med tre tonns tyngde dro meg etter armen. Jeg kunne kjenne at armen knakk, samt at et eller annet revnet totalt. I det øyeblikket trodde jeg at jeg kom til å dø.

Saken fortsetter under bildet:

POPULÆRE: Leif Einar Lothe og Joar Førde har fått en stor fanskare som følge av «Fjorden Cowboys».   Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆRE: Leif Einar Lothe og Joar Førde har fått en stor fanskare som følge av «Fjorden Cowboys».   Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Selv om nordmenn for alvor fikk øynene opp for Lothepus i «Farmen kjendis», var det gjennom «Fjorden Cowboys» han først ble kjent.

TV-serien tar for seg livet til ham og kompisen Joar Førde. Begge har vokst opp i Sørfjorden i Hardanger, også omtalt som «fjorden Gud glemte».

Duoen portretteres gjennom beinhard jobbing i hasardiøse omgivelser, der lønna er å kunne leve enda hardere når de først har fri.

VENNSKAP: Petter Pilgaard og Leif-Einar Lothe viste å sette pris på vennskapet sitt da de ankom årets finalefest for Farmen Kjendis 2017. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer