Leif Einar Lothe:

Lothepus-cider til en halv million kroner forsvant. Så skjedde det noe uventet

Slik gikk det da Dagbladet undersøkte saken.

MYSTISK: Forrige uke forsvant 3600 av Lothepus' cider på vei fra Hardanger til Oslo. Dagbladet har tatt for seg saken, steg for steg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MYSTISK: Forrige uke forsvant 3600 av Lothepus' cider på vei fra Hardanger til Oslo. Dagbladet har tatt for seg saken, steg for steg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at TV-profil Leif Einar Lothe ble hele Norges «Lothepus» gjennom «Farmen kjendis», har 48-åringen definitivt melket interessen på scenen, på skjermen og ved å stadig lansere nye produkter i sin egen nettbutikk.

Foruten egne «Lothepus»-kondomer, T-skjorter, ullgensere og capser, har 48-åringen følgelig en egen cider kalt Lotherus.

Nå har imidlertid entreprenøren fra Odda havnet i en heller kinkig situasjon hva angår sistnevnte produkt.

- Seks paller med 3600 flasker er sporløst forsvunnet. De skulle fra Hardanger til Oslo, og skulle vært fremme før forrige helg. Det er jo snakk om verdier til over en halv million kroner, sier en tydelig oppgitt Lothe til Dagbladet.

PÅ SYKEHUSET: Leif Einar Lothe får besøk av familien og samboer, etter at han var involvert i en arbeidsulykke. Video: TV 2 / Flimmer Film. Vis mer

- Folk blir forbanna

Frustrasjonen blir heller ikke mindre av å tenke på at noe liknende også skal ha funnet sted ved en tidligere anledning.

- Det er ikke første gang. Det skjedde også i fjor. Da var det fire paller som forsvant. De kom heldigvis til rette til slutt, men når det skjer for andre gang … Konsekvensen er jo at folk blir forbanna når produktene ikke leveres i tide, vet du.

- Hva skjer med saken framover nå?

- Her må den ansvarlige for faen ta seg sammen. Ellers må jeg kjøpe en trailer og fikse det selv, sier Lothe og humrer, før han innser følgende:

- Men det har jeg jo for faen ikke tid til!

Hovedpersonen selv er tilsynelatende ikke rette vedkommende å henvende seg til når det gjelder å komme til bunns i nettopp dette mysteriet.

- Men du må snakke med Middelthon! smeller det fra telefonen, før samtalen avsluttes.

- Helsikes nachspiel

Daglig leder i Middelthon, som er importør og distributør for Lothe, forklarer overfor Dagbladet at det er logistikk- og transportkonsernet Schenker som hadde ansvar for frakten.

- Vi synes det er underlig at Schenker klarer å miste seks paller med cider. Det er ikke en liten pakke. Vi hadde lovet Vinmonopolet at de skulle være inne før helga, men Schenker klarer ikke å finne partiet, sier daglig leder, Torleiv B. Middelthon.

- Har du noen forestillinger om hva som kan ha skjedd?

- Nei, jeg har ingen anelse. Men det kunne vært utgangspunkt for et helsikes nachspiel, det er sikkert ... Vi fikk ikke en forklaring på hva som hadde skjedd sist gang heller. Nå sender Vinmonopolet mail hver dag, så vi har bestilt et nytt parti, og Olav produserer så raskt han kan. Du får ta en prat med ham!

- Helt vilt

Dagbladet plukker opp telefonen og fortsetter ringerunden. Den tar oss - kanskje ikke overraskende - tilbake til Hardanger.

- Jeg har forstått det slik at det er du som produserer cideren til Lothe. Kunne jeg stilt deg noen spørsmål angående lasten som er forsvunnet?

- Kjør på! Men altså, jeg leverte pallene på tirsdag. Nå kan ikke transportfirmaet gjøre rede for hvor de er. Det er helt vilt, konstaterer Olav Bleie i Alde Sider.

Som en konsekvens av situasjonen har Bleie måttet brette opp ermene og satt i gang med produksjon av seks nye paller. Han legger ikke skjul på at situasjonen er noe komisk, men understreker at det hele er leit for kundene.

- Jeg får telefoner og mailer hver dag. Det ringer folk fra Nord-Norge og lurer på hvor varene er blitt av.

- ALDRI I VERDEN: Leif Einar «Lothepus» Lothe ble med Petter Pilgaard på botox-salong. Der ga «Farmen kjendis»-deltakeren streng beskjed om at han i hvert fall ikke skulle ha noe «botinoks», som han selv kaller det. Video: God Kveld Norge, TV 2 Vis mer

- Er levert

Innen torsdag denne uka må han ha klart 3600 nye flasker som på ny skal transporteres til Oslo.

- Dette er jo tross alt andre gang lasten har forsvunnet. Kanskje man må vurdere å kjøre det ut med politikortesje nå, sier han lattermildt.

Når Dagbladet tar kontakt kommunikasjonssjef i Schenker, Einar Spurkeland, ber han om litt tid for å undersøke saken. Han svarer deretter slik i en e-post til Dagbladet:

«Flaskene er etter det vi kjenner til levert til Skanlog som mottaker. De har følgelig ikke forsvunnet, men ble noen dager forsinket. Vi tilstreber å levere til rett tid, men det kan unntaksvis skje at varer blir forsinket.»

- Jævlig bra

Dagbladet forsøker dermed å ringe Skanlog. De ønsker imidlertid ikke å kommentere saken.

Spurkeland forklarer at han ikke kan kommentere den angivelige episoden hvor dette skal ha skjedd første gang. I en siste samtale understreker han likevel at varene for dette partiet vil bli levert i løpet av dagen.

Og når enden er god, er forhåpentligvis allting godt. Dagbladet tar derfor en siste telefon til Lothe for å presentere hva vi har kommet fram til.

- Har Dagbladet funnet cideren min?! Jææævlig bra. Sørg for å få artikkelen i papirutgaven også, da!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer