Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Leif Einar «Lothepus» Lothe:

Lothepus er bannlyst av Vinmonopolet

- Vi var i godt humør. Og jeg tok en trall, sier «Farmen kjendis»-vinneren.

IKKE VELKOMMEN: Ifølge Vinmonopolet utviste Leif Einar Lothe en noe upassende oppførsel på et arrangement for deres ansatte og leverandører tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKKE VELKOMMEN: Ifølge Vinmonopolet utviste Leif Einar Lothe en noe upassende oppførsel på et arrangement for deres ansatte og leverandører tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I tillegg til å ha blitt en folkefavoritt i den første sesongen av «Farmen kjendis« på TV 2, har Leif Einar Lothe (48) fra «Fjorden cowboys» gjort suksess med en rekke egne «Lothepus»-produkter.

Da han deltok på Vinmonopolets såkalte nyhetssmaking denne våren, for å promotere sin egen cider, gikk imidlertid ikke ting helt som det skulle.

Bergens Tidende skriver nemlig at Lothe nå er blitt bannlyst fra de framtidige arrangementene, der Vinmonopolets ansatte og leverandører får smake på sesongens nye produkter.

- Jeg kan bekrefte at Lothepus ikke er velkommen på våre arrangement. Det var en hendelse sist som ikke er forenlig med regelverket vårt, sier driftssjef på Vinmonopolet, Bjørn Wilhelmsen, til avisa.

- Var ikke fulle

Da Lothepus tok med seg «Farmen kjendis»-makker Petter Pilgaard (37) på arrangementet denne våren, gjorde førstnevnte en figur som ble lagt merke til, ifølge Wilhelmsen.

Og ikke på en udelt positiv måte.

- For å si det slik: Dette handler mest om at våre ansatte skal smake på produktene. Det betyr at de skal spytte ut, ikke drikke. Lothepus’ oppførsel ble lagt merke til, også av leverandører, sier driftssjefen til BT.

Selv forklarer Lothepus til avisa at han ikke spyttet ut smaksprøvene fordi det ikke er «normalt å spytte ut fin skjenk» i Odda, der han kommer fra. Imidlertid bedyrer tv-profilen at han ikke var full på arrangementet.

- Vi var i godt humør. Og jeg tok en trall. Alle skulle ta selfie, så det ble litt styr. Men vi var ikke fulle, sier 48-åringen.

- Alltid en fuktig helg med Lothe

At Leif Einar Lothe er glad i noe godt i glasset i ny og ne, har for øvrig vært tema tidligere.

Da han inviterte flere av de andre «Farmen kjendis»-deltakerne hjem til seg i sommer, for å overvære Morellfestivalen i Lofthus i Hardanger, ble det i hvert fall full fest.

Under besøket i Odda tok Lothepus med seg både kjæresteparet Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom, samt Tore Petterson og Ingeborg Myhre, på tradisjonsrik «bryllupskrasjing»:

- Vi var på «skotring», det var dødsgøy! Skotring er vanlig i Hardanger, da kler folk seg ut og krasjer bryllupfester. De rullet ut masse cider, vin og Baileys, og bruden og brudgommen var kjempehappy. Det blir alltid en fuktig helg med Lothe, fortalte Myhre til Dagbladet den gang.

Sammen med «Farmen kjendis»-kollegene Leif Einar «Lothepus» Lothe, Ingeborg Myhre og Tore Petterson, drar Vendela og Petter på skotring i Hardanger. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!