Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen kjendis»:

Lothepus' samboer om de ville «Fjorden Cowboys»-tidene: - Jeg ble dritforbanna

Leif Einar Lothe tjener godt på «Farmen kjendis»-oppholdet. Det har gitt samboeren dobbel jobb.

LEVER GODT: Leif Einar Lothe og samboer Randi Sørum bor sammen i Odda. Etter at Lothe deltok i «Farmen kjendis» har hverdagen derimot blitt en annen for familien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LEVER GODT: Leif Einar Lothe og samboer Randi Sørum bor sammen i Odda. Etter at Lothe deltok i «Farmen kjendis» har hverdagen derimot blitt en annen for familien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har solgt tusenvis av t-skjorter, sier Randi Sørum til Dagbladet.

Hun bor sammen med «Fjorden Cowboys» og «Farmen kjendis»-stjerna Leif Einar «Lothepus» Lothe i Odda, og forteller at den siste tida har vært hektisk. '

Foruten å jobbe i oppfølgingstjenesten, har hun ene og alene ansvaret for nettbutikken til samboeren.

Der blir det mer og mer trafikk om dagen.

- Det har gått kjempebra. Det er flere tusen innom siden hver dag, og det går en del varer nå. Siden oppstarten i oktober har vi vel omsatt for litt over 200 000, bare på Lothepus-ting, sier hun.

«SKAM»?: Jeg skammer meg aldri. Sist jeg skamma meg var jeg ferdigskamma på et halvt minutt. Hjemme på kjøkkenet sitter Lothepus og samboeren Randi Sørum. Dagbladet utfordrer paret i kjendisquiz. Hvor mye tror du at de kan? Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Ny hverdag

Helt siden «Farmen kjendis» startet opp har hverdagen for familien i Odda blitt snudd på hodet. Lothe har gått fra å være en villstyring i «Fjorden Cowboys» til å bli en nasjonal folkehelt.

- Det skjer så mye nå, og vi har fått veldig mye mer å følge med på. Det er mye ros å få her hjemme. Folk kommer bort til meg og sier at han gjør en god figur. De er stolte av ham her i Odda, sier hun og fortsetter:

- Innboksen har blitt fylt opp med meldinger fra beundrere. De sier de skal gifte seg med han, og at han er mannen deres, forklarer Sørum.

- Svarer du på disse?

- Nei, jeg prøver å la være. Jeg vet jo at han er mannen min, sier hun og ler.

Lothe merker også på trykket i hverdagen, og kan sjelden gå uforstyrret på butikken.

- Alle skal jo ha bilde hele tida. Alt fra 4-åringer til gamle damer på 95 år. Jeg forstår det bare ikke. Nå må det jo faen meg roe seg ned snart, sier Lothe til Dagbladet.

FRIERBREV: Lothepus får flere  henvendelser fra andre kvinner. Det vil ikke samboer Randi Sørum ha noe av, men ler likevel av frierbrevene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRIERBREV: Lothepus får flere  henvendelser fra andre kvinner. Det vil ikke samboer Randi Sørum ha noe av, men ler likevel av frierbrevene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ble dritforbanna

I «Fjorden Cowboys», som hadde premiere i 2014, har Lothe stått ansvarlig for en rekke kontroversielle scener. Han har blant annet stjålet tilbake en båt han solgte, som han ikke fikk penger for. Båten stjal han for å selge den videre.

Han ble også beskyldt for smugling av politiet på Shetland.

- I episoden hvor vi seilte til Shetland, prøvde politiet å ta meg for smugling, uten å lykkes. I etterkant dro jeg til politihuset med en flaske med Gin og en hilsen hvor det sto «Bedre lykke neste gang. Hilsen kaptein Lothepus», sa han til Dagbladet tidligere i år.

BYGDEGUTT: Gjennom oppholdet på «Farmen Kjendis» har Lothepus oppnådd status som rikskjendis. Mobiltelefonen ringer konstant, og nå har TV-profilen bestemt seg for å få hemmelig nummer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BYGDEGUTT: Gjennom oppholdet på «Farmen Kjendis» har Lothepus oppnådd status som rikskjendis. Mobiltelefonen ringer konstant, og nå har TV-profilen bestemt seg for å få hemmelig nummer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Sørum forteller at samboeren egentlig er en «skikkelig godgutt», og at hendelsen på Shetland ikke «var noe storsmugling, akkurat».

Det er likevel en episode samboeren husker godt, som hun fortsatt blir forbanna når hun tenker på. Lothe og «Fjorden Cowboys»-kollega Joar Førde ville gjenskape «Brudeferden i Hardanger» til sitt eget CD-cover. Bildet som ble til var av en toppløs dame med jord og små gravemaskiner på brystet.

- Puppeepisoden er det som har terget meg mest. Jeg ble dritforbanna. Han skulle ta dette bildet, som han skulle ha på coveret sitt, da. Jeg synes det var ganske kleint, og trodde vi var enig om at dette ikke skulle bli noe av, sier Sørum og fortsetter:

- Det jeg ikke viste var at dette ble filmet og vist på tv. Det var ikke så god stemning i stua den kvelden, for å si det sånn, forteller hun.

MANNDOMSPRØVE: På oppfordring fra Se og Hør, gjorde «Farmen-kjendis»-deltaker Petter Pilgaard noe han aldri har gjort før. Etterpå kom han med en klar beskjed til kompis og meddeltaker «Lothepus». Video: Anders Ellingsen / Se og Hør Vis mer

Western i Hollywood

Etter «Farmen kjendis»-hysteriet har oppmerksomheten rundt «Fjorden Cowboys» tatt av fullstendig. Noe Lothe setter stor pris på.

- Det er jo gøy for TV2 Zebra at det går så bra. Trøkket har dobla seg vil jeg, sier Lothe, som rennes ned i ulike TV-tilbud om dagen. Men det er ikke alle som er like attraktive.

- Du kommer ikke til å se meg i noe kokkeprogram for å si det sånn. Jeg gidder ikke være på TV bare for å være på TV! Det må være noe interessant.

Du sier vel ikke nei om det kommer et tilbud fra Hollywood?

- En westernfilm i Hollywood a la Morgan Kane-stil kunne vært noe! Men da må jeg øve på engelsken først. Om jeg kan spille stum i westernfilm, hadde jeg nok sagt ja!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!